Post i de forkerte hænder

Ellinge Lyng
Sommerhusejer får breve til en anden Vibevej. Den rette modtager har måttet tilmelde benzinregningerne hos betalingsservice for at være på den sikre side.

Mogens Henriksen, Holbæk, oplever jævnligt, at post går forkert i byen, både på helårsadressen og i sommerhuset - postkassen her tilhører dog ikke Mogens Henriksen.
  Arkivfoto: Per Jensen
Mogens Henriksen, Holbæk, oplever jævnligt, at post går forkert i byen, både på helårsadressen og i sommerhuset – postkassen her tilhører dog ikke Mogens Henriksen. Arkivfoto: Per Jensen

Mogens Henriksen, Holbæk, er glad for sit sommerhus gennem 11 år på Ellinge Lyng, så han kommer der ofte. Derimod er han mindre glad for, at han modtager post, som hører hjemme under et helt andet postnummer. Morgens Henriksens sommerhus ligger på Vibevej 11 under postnummer 4560 Vig. Men fem gange i fjor og foreløbig to gange i år, senest for få dage siden, har der i postkassen ligget breve til Niels Holm, Vibevej 11 A under postnummer 4571 Grevinge. – Et par af brevene har været regninger, som modtageren risikerer ikke at få betalt rettidigt. Jeg synes, det er noget svineri, at der kommer til at ligge så mange breve, og jeg skal også rende rundt med dem, siger Mogens Henriksen. Han har haft sommerhuset i 11 år, men problemet dukkede først op i fjor. Derimod har han i mange år jævnligt oplevet, at der også går breve galt i postkassen på hjemadressen, Ny Tåstrupvej 5. Her er det dog breve til det samme postnummer, 4300, nemlig breve til Gl. Tåstrupvej 5 og Tåstrup Byvej 5 eller naboen på Ny Tåstrupvej, der ender det forkerte sted.

Trods maskinsortering har postbuddet ansvaret

Niels Holm på Vibevej under 4571 Grevinge har måttet tage konsekvensen af, at brevene går galt i byen. – Jeg har tilmeldt benzinregningerne til betalingsservice for at være sikker på, at de bliver betalt til tiden, forklarer Niels Holm. Han undrer sig over, at brevene kan ende under et helt andet postnummer. Og han ved da en del om post, efter at have været ansat ved Hvidovre Postkontor i 40 år, de 30 år som brevbærer og de sidste 10 år i kontortjenesten. Brevene bliver maskinsat, og selv om både Mogens Henriksen og Niels Holm har snakket med postvæsnet om problemet, er det altså ikke blevet løst. – I sidste ende er det postbuddets ansvar, at brevene bliver lagt i den rigtige postkasse. Og Vibevej 11 A findes slet ikke i Ellinge Lyng, og vi har forskellige navne, siger Niels Holm. Han har også oplevet, at et brev vedrørende en operation hos speciallæge var afsendt den 10. januar, men han modtog det først den 9. februar. Hvorfor det blev fire uger forsinket er ikke opklaret, men det skyldes vist ikke omvejen over Ellinge Lyng. – Gamle kolleger er de værste, man kan lave lort over for. Det kender jeg fra dengang, jeg selv gik, siger Niels Holm. koj@nordvest.dk