Portugisisk kæmpe venter FC Midtjylland i knockoutkampe

FC Midtjylland skal i Europa League møde Sporting CP, mens Manchester United og FC Barcelona brager sammen.

En sejr på hjemmebane over østrigske Sturm Graz gjorde FC Midtjylland klar til første knockoutrunde i Europa League.

En sejr på hjemmebane over østrigske Sturm Graz gjorde FC Midtjylland klar til første knockoutrunde i Europa League.

FC Midtjylland endte ved mandagens lodtrækning i en duel med portugisiske Sporting CP. Holdene kæmper over to kampe om en plads i Europa Leagues ottendedelsfinaler.

FC Midtjylland er det eneste tilbageværende danske hold i de europæiske klubturneringer. Holdet gik videre til playoffrunden som toer i sin gruppe, som Feyenoord vandt.

Sporting er havnet i Europa League efter at være blevet nummer tre i Champions Leagues gruppespil.

Her trak holdet i sidste spillerunde nitten ved at tabe hjemme til Jesper Lindstrøms Eintracht Frankfurt. I stedet skal portugiserne altså forsøge at slå til på næstøverste hylde.

Midtjyderne har blandede erfaringer med hold fra Portugal de senere år.

I den forgangne sæson lykkedes det FC Midtjylland at vinde 3-2 over Braga på hjemmebane, mens udekampen resulterede i et dansk nederlag på 1-3.

De danske vicemestre skal håbe på alt andet end en gentagelse af kampene mod Benfica fra Champions League-kvalifikationen i denne sæson.

Benfica bankede midtjyderne 4-1 på hjemmebane og gik samlet videre i kvalifikationen med en sejr på 7-2.

Internationalt vil opmærksomheden i Europa League formentlig kredse om det store opgør mellem FC Barcelona og Manchester United.

Andreas Christensens Barcelona er ligesom Sporting røget over i Europa League efter en tredjeplads i Champions Leagues gruppespil.

Manchester United og Christian Eriksen har kæmpet sig videre fra sin gruppe i Europa League.

Det italienske storhold Juventus skal forsøge at komme forbi franske Nantes, mens treeren fra FC Københavns Champions League-gruppe, Sevilla, kommer i kløerne på PSV Eindhoven.

Duellernes første opgør spilles 16. februar, mens der er returkamp en uge senere.

De otte vindere af det indledende gruppespil er gået direkte videre til ottendedelsfinalerne og sidder dermed over i de første knockoutkampe.

Ud over hollandske Feyenoord drejer det sig om Arsenal (England), Real Betis (Spanien), Fenerbahce (Tyrkiet), Ferencvaros (Ungarn), Freiburg (Tyskland), Real Sociedad (Spanien) og Union Saint-Gilloise (Belgien).

Mandag blev der også trukket lod til Conference Leagues playoffrunde. Her endte Lazio, som blev nummer tre i FC Midtjyllands gruppe, med at møde rumænske Cluj og Vito Hammershøy-Mistrati.

Jens Stryger Larsen og tyrkiske Trabzonspor skal forsøge at snuppe en plads i ottendedelsfinalerne for næsen af Basel fra Schweiz.

/ritzau/