Portugiser skal redde kriseramte Swansea

Swansea har udpeget portugiseren Carlos Carvalhal som manager for resten af denne sæson.

Det bliver den tidligere Sheffield Wednesday-manager Carlos Carvalhal, der skal redde Swansea ud af bundsumpen i Premier League.

Swansea oplyser på sin hjemmeside, at portugiseren foreløbig har skrevet under på en kontrakt gældende for resten af sæsonen.

Den hidtidige manager, Paul Clement, blev fyret 20. december efter en stribe sløje resultater, der har efterladt den walisiske klub i bunden af rækken.

Carlos Carvalhal har samlet erfaring i engelsk fodbold siden 2015, hvor han overtog managerjobbet i Sheffield Wednesday i den næstbedste række.

I begge sine to hele sæsoner førte han den gamle storklub til playoffkampe om oprykning. I 2016 nåede Wednesday under hans ledelse helt frem til oprykningsfinalen, som dog blev tabt med 0-1 til Hull.

Dette efterår blev dog langt fra lige så succesfuldt, og Sheffield Wednesday rodede rundt i rækkens nedre halvdel, da samarbejdet mellem klub og manager ophørte "efter gensidig overenskomst" 24. december.

Han fik ikke lov til at gå arbejdsløs længe, inden Swanseas bestyrelsesformand, Huw Jenkins, meldte sig.

– Vi havde behov for at få en afklaring på managerspørgsmålet så hurtigt som muligt, og selv om timingen ikke altid er perfekt, kan vi se frem mod anden turneringshalvdel med fornyet optimisme, siger Jenkins.

Efter 20 kampe har Swansea 13 point og er på sidstepladsen i Premier League. Holdet møder lørdag Watford på udebane.