Politikere besøgte folkeskoler i Greve

De ti folkeskoler i Greve har netop haft politiske gæster. Medlemmerne fra de politiske udvalg, som har med skoler at gøre, ville selv se og opleve, hvordan skolernes indeklima, lys, lyd, luft og orden har det.

Alle steder mødte udvalget velforberedte elever og skoleledere.

På Holmeagerskolen viste 8.A et apparat frem, som måler indeklimaet i deres klasseværelse. Luften er altid fin før klokken 8.00, men kort efter at klokken har ringet ind, bliver luften dårlig.

Politikerne tog de mange indtryk meget alvorligt.

– De fysiske rammer betyder meget for, om børn og lærere trives, og vi har set, at der er store behov alle steder. Mange flere behov, end vi kan opfylde lige nu, siger borgmester Pernille Beckmann (V).

Mange nye ideer

Byrådet har afsat 80 millioner kroner til kvalitetsløft på kommunens skoler, og selvom beløbet er stort, er det slet ikke penge nok, konstaterede politikerne på deres rundtur.

– Vi fik et fælles billede af, hvordan kvaliteten er på skolerne. Nu kigger vi på, hvordan vi får mest for pengene. Nogle steder skal der i forvejen gennemføres en reparation eller renovering. Der kan vi måske lægge penge oveni, så skolen også får noget ekstra, når håndværkerene alligevel er i gang, siger Pernille Beckmann.

Samtidig er Greve Kommune ved at gennemgå alle kommunens bygninger for at se, hvordan standarden er. I den forbindelse skal der også laves planer for, hvordan kommunens bygninger skal bruges og vedligeholdes – herunder skolebygningerne.