Politiet tillader kortvarige lovbrud

Der kan være sund fornuft i at se gennem fingre med midlertidige lovovertrædelser, siger politidirektør.

ARKIVFOTO. Københavns Politidirektør, Johan Reimann, afviser, at det skulle være et problem for forsamlings- og ytringsfriheden, at politiet nægter en gruppe republikanere  --Politidirektør Johan Reimann på sit kontor på Politigården i København
ARKIVFOTO. Københavns Politidirektør, Johan Reimann, afviser, at det skulle være et problem for forsamlings- og ytringsfriheden, at politiet nægter en gruppe republikanere –Politidirektør Johan Reimann på sit kontor på Politigården i København

Danskerne må i visse tilfælde gerne overtræde loven, uden at politiet griber ind.

Sådan lyder det fra Københavns politidirektør, Johan Reimann, efter at politiet lørdag lod op mod 1000 aktivister besætte Søminedepotet på Christianshavn, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

– I den situation, hvor der er tale om en midlertidig lovovertrædelse, f.eks. en husfredskrænkelse, kan der være sund fornuft i at se gennem fingre med overtrædelsen, siger Johan Reimann til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti, De Konservative og ejeren af Søminedepotet, Mogens de Linde, forstår ikke politiets passivitet i weekenden.

Mogens de Linde har den seneste uge brugt over 100.000 kroner på at istandsætte Søminedepotet.

– Politiet forlangte, at jeg skulle sikre ejendommen. Men så gav politiet dem bare lov til at gå ind. Så ville jeg hellere have brugt 100.000 kroner på Frelsens Hær, siger Mogens de Linde til Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup bad søndag justitsminister Lars Barfoed (K) om en forklaring.

Og det konservative medlem af Folketinget og Borgerrepræsentationen Rasmus Jarlov mener, at politiet har sendt et forkert signal:

– Det undrer mig, at politiet vælger at bidrage til at gøre det til en folkefest i stedet for at opretholde den private ejendomsret, siger Jarlov.

– Nu tror aktivisterne, at de kan gøre, som de vil, uden at det har konsekvenser. Jeg synes faktisk, det er ret pinligt for Københavns Politi, siger Rasmus Jarlov til Jyllands-Posten.