Politiet sagsøger Rigmor Zobel

Politiforeningen vil lægeg sag an mod jetsetdronningen Rigmor Zobel efter hun på tv beskyldte en betjent for at lyve i retten

Ritzau/Jesper Lundh

Den jurauddannede jetsetdronning Rigmor Zobel skal sandsynligvis snarti retten igen, selvom det kun er et par uger siden, hun blev dømt i sin narkosag. De københavnske betjente overvejer en injuriesag mod Rigmor Zobel efter, at hun søndag for åben skærm beskyldte navngiven betjent for trusler og løgn i DR-programmet 21 Søndag. Ifølge Rigmor Zobel har betjenten ligefrem løjet i retten.

"Det er noget forbandet svineri, at hun tillader sig at beskylde en navngiven betjent for at lyve i retten. Og det hverken kan eller vil vi finde os i," lyder det fra formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt, til Ritzau.

For åben skærm nævnte Rigmor Zobel navnet på den betjent, der afhørte hende på Station City efter sin anholdelse og sagde, at han 'sidder og lyver under ed uden at blinke'.

"Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at det her ikke får konsekvenser. Vi er nødt til at tage det her op," siger Claus Oxfeldt.

Ud over at lyve for retten beskyldte Rigmor Zobel betjenten for at råbe hende ind i hovedet og true med, at han ville smide hende i spjældet.

Københavns politidirektør, Johan Reimann, opfordrer Rigmor Zobel til at ringe til statsadvokaten, hvis hun har noget at udsætte på politiet.

"Hun bør jo klage, hvis hun har opfattelsen af at være blevet forkert behandlet. Hun behøver ikke engang at forfatte et brev. Hun kan bare ringe," lyder det fra politidirektøren.