Politiet opgiver Falkendal-brand

Efterforskningen af årsagen til efterårets store brand i Kagerup er stoppet

Foto: Frank S Pedersen

Kagerup: Politiet har opgivet at finde årsagen til branden på Falkendal, der begyndte natten til den 11. oktober. To store haller fyldt med halm brændte ned til grunden, og det tog flere dage at slukke ilden helt.

Politiet forklarer i et brev til gårdejer Jørn Føns Knudsen, at man har indstillet efterforskningen af brandårsagen. En fortsættelse af efterforskningen vil ikke føre til sigtelse af en eventuel gerningsmand, vurderer politiet.

Man peger på, at selve branden og slukningsarbejdet har gjort det umuligt at vurdere om branden er påsat med vilje, og at det ikke er muligt at sikre tekniske spor fra en eventuel gerningsmand.

Falkendal har været ramt af flere brande, blandt andet et par gange på komposteringspladsen.

I øjeblikket er gårdejeren sammen med sine medarbejdere ved at rydde op efter branden, der har efterladt de kollapsede haller og deres indhold i et syndigt rod. Planen er stadig at genopføre hallerne med visse modifikationer.

"Forsikringsselskabet kræver blandt andet, at hallerne skal kameraovervåges i fremtiden", siger han, der selv luftede den tanke i Ugeposten i dagene efter branden.