Politiet nøler med defekt spritmåler

Foto: THOMAS OLSEN
FOTO:THOMAS OLSEN 040310
  NORDSJÆLLANDS POLITI PRÆSENTERER DERES NYE BEVIS ALKOMETRE
FOTO:THOMAS OLSEN 040310 NORDSJÆLLANDS POLITI PRÆSENTERER DERES NYE BEVIS ALKOMETRE ©THOMAS OLSEN – SJÆLLANDSKE MEDIER

Politiets spritmåler er fortsat sendt til tælling. Efter snart seks måneders undersøgelser har politiet stadig ikke opklaret, hvad der er i vejen med det såkaldte bevisalkometer, som skal erstatte de traditionelle blodprøver ved spirituskørsel.

I december måned skiftede lyset til rødt for bevisalkometeret, efter at der var konstateret en fejl ved et rutinetjek hos det svenske Statens Kriminaltekniska Laboratorium. Dermed svæver de 350 mennesker, som er blevet fældet for spirtuskørsel med instrumentet som bevis, endnu i usikkerhed.

– Vi undersøger stadig de rapporter, vi har fået ind. Vi vender hver sten i sagen, så vi kan være helt sikre, når vi træffer en afgørelse, siger politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet, som ikke tør spå om, hvornår der kommer en afklaring.

Da fejlen blev kendt i december satte Rigsadvokaten omgående alle verserende sager om bevisalkometeret i bero, indtil der var klarhed over fejlen. Samtidig gik Rigsadvokaten i gang med at vurdere, hvad der skal ske med de 350 personer fra Nordsjælland og København, som allerede har fået en dom. Men heller ikke her er der nogen afklaring.

Det er Niels Gade Steffensen fra Frederiksværk slet ikke tilfreds med. Han var den første dansker, som blev dømt efter at have blæst i bevisalkometeret og mistede kørekortet i april sidste år.

– Hvorfor hører vi ikke noget? Jeg er murer, og jeg kan hverken komme frem eller tilbage uden min bil, siger Niels Gade Steffensen.

Bevisalkometeret blev indført som forsøg i Nordsjælland i april 2010. Siden er det også blevet indført i København. Det er planen, at alle landets politikredse skal udstyres med instrumentet.