Politiet: Kortere ventetid på kørekort og våbentilladelse

Foto: Thomas Arnbo
Jægerspris, 29/4 2012: 75 kommende jægere til skriftlig og mundtlig jagtprøve. 
  Foto: Thomas Arnbo
Jægerspris, 29/4 2012: 75 kommende jægere til skriftlig og mundtlig jagtprøve. Foto: Thomas Arnbo Thomas Arnbo / Frederiksborg Amts Avis / Sjællandske Medier

Det skal være slut med måneders venten på at få en våbentilladelse eller nye kørekort hos politiet.

Sådan lyder det fra politiets Administrativt Center Øst (ACØ), der håndterer sagsbehandlingen øst for Storebælt,

Centret har ansat 35 vikarer året ud for at få nedbragt ventetiderne på eksempelvis våbentilladelser, der eksempelvis er 8 uger for at få fornyet en våbentilladelse for jægere og mellem 19 og 24 uger for sportsskytter. Det er meget langt fra de maksimale fire uger, der er centrets egen grænse.

– Vi har hele tiden bestræbt os på at holde os nede på de fire uger. Men sådan som sagspresset har været, har der været noget andet, som har fået lov til at ligge for længe i stedet for. Med det her tiltag skulle vi gerne få afsluttet vores verserende sager på alle områder og bragt ventetiden ned på et acceptabelt niveau, siger Pernille Brinch, centerchef for ACØ, til sn.dk.

De lange sagsbehandlingstider er opstået efter, at politiet sidste efterår flyttede sagsbehandlingen fra de enkelte politikredse til to nye centre. Inden for våbenområdet tog sagsbehandlingen tidligere mellem et par dage til et par uger.

De lange sagsbehandlingstider har dog ikke kun ramt våbentilladelser, men også behandlingen af de kørekorttilladelser, som er for komplicerede til, at de kan klares ude i kommunerne.

– Der er ikke bare tale om mange sager, men også komplekse sager, hvor der blandt andet skal tages kontakt til Sundhedsstyrelsen og borgeren skal høres, inden vi kan træffe en afgørelse, siger hun.

De 35 vikarer fordeler sig med henholdsvis 22 mand i kørekortafdelingen og 13 i afdelingen for våbentilladelser. De første er begyndt i dag, 3. august, mens resten begynder 1. september.