Politi varsler grovfil til fodboldbøller

Vestegnens Politi advarer på forhånd om en hård kurs over for fodboldbøller, der vil skabe rav i gaden under søndagens opgør mellem AGF og Brøndby.

Københavns Vestegns Politi står klar med grovfilen, hvis der opstår uro under søndagens opgør mellem superligaduksene fra AGF og Brøndby.

Så klart er budskabet fra politiet, der ikke ønsker en gentagelse af sidste gang, de to klubber tørnede sammen på Brøndby Stadion. Her blev gæsternes fanbusser bombarderet med sten, ligesom et værtshus i Glostrup blev raseret.

– Vi kører med absolut nul-tolerance over for hooligans, og vi kan lige så godt sige det med det samme: Hvis der er nogen, der på forhånd pønser på at lave ravage på søndag, så er vi lige bag dem, og derfor kan de lige så godt blive hjemme i sofaen, lyder det fra politiinspektør Michael Kristiansen.

– Fodbold skulle gerne være en festlig begivenhed, så vi vil ikke holde os tilbage med eksempelvis præventive anholdelser, hvis det er nødvendigt. Og i forhold til at udstede fodboldkarantæner, så sidder vores kort altså løst i lommen over for ballademagerne, siger politiinspektøren.