Politi: Ingen fejl bag tragisk bom-ulykke

Borgmester vil afvente politiets endelig konklusion, inden han beslutter sig for kommunens næste skridt.

Der er efter alt at dømme ingen, der kan gøres ansvarlige for, at en ulykke under en fodboldlejr ved Søndersøskolen på Fyn lørdag eftermiddag kostede en 11-årig dreng livet.

– Der er ikke noget, som tyder på, at nogen kan bebrejdes det, der er sket, siger Jesper Pedersen, vagtchef ved Fyns Politi.

Den 11-årige dreng mistede livet, da han sammen med andre børn legede på en fem meter lang bom, som vejen ned til klubben er forsynet med.

Vægten fra børnene var mere, end bommen kunne holde til, og den knækkede ved standeren, hvorefter den 11-årige, der sad på bommen, fik sit hoved i klemme under den.

Drengen fik så alvorlige skader, at han en times tid senere blev erklæret død.

– Vi har undersøgt stedet og beskrevet, hvordan det er sket. Der er tale om en stålbom, som børnene har leget på. Den er blevet belastet af vægten, hvilket har fået den til at brække i hængslerne, siger vagtchefen.

Selvom alt tyder på, at der er tale om et hændeligt uheld, vil Nordfyns Kommune afvente politiets endelige konklusion.

– Vi vil nøje studere, hvad politiet kommer frem til. Man skal ikke tro, at sådan noget altid kan undgås, men hvorvidt denne her kunne være undgået, det vil jeg ikke gisne om, siger borgmester Morten Andersen (V).

De pårørende til drengen, der kommer fra Sjælland, blev lørdag underrettet om ulykken.

Ledelsen af arrangementet besluttede at fortsætte fodboldlejren, hvor deltagerne er blevet tilbudt psykologisk krisehjælp.