Politi beder skagboer skylle ud i toilettet efter benzinudslip

Brandvæsnet melder desuden fredag morgen, at folk kan færdes frit uden døre og passe deres hverdag.

Efter mange timers søgen mener politiet at have fundet kilden til et benzinudslip i Skagens kloaksystem.

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Efterforskningen af et benzinudslip i Skagen peger i retning af, at kilden til udslippet er en virksomhed med et rensningsanlæg på adressen Drogden 3 i Skagen.

Det oplyser Nordjyllands Politi på Twitter fredag morgen.

– Virksomheden har renset et oliespildsprodukt fra et skib. I forbindelse med rensning af dette produkt kan der være udskilt benzin i kloakken, skriver politiet.

Nordjyllands Politi opfordrer borgere, som bor i områder, hvor der kan lugtes benzin, til at skylle godt ud i deres toiletter og sørge for at lufte ud.

– Borgerne må ikke benytte åben ild og slet ikke i nærheden af kloaksystemet, hvis der lugter af benzin, skriver politiet.

Brandvæsnet – Nordjyllands Beredskab – skriver fredag klokken 07.30 på Twitter, at indsatsen går godt, og at folk frit kan bevæge sig udenfor og passe deres almindelige hverdag.

Nordjyllands Politi meddelte natten til fredag, at der var sket et udslip af benzin i Skagen fra et ukendt sted, som politi, brandvæsen og eksperter forsøgte at lokalisere.

– Vi leder intenst efter kilden til det her udslip, men kilden er ikke fundet endnu, sagde politiets vagtchef Jesper Sørensen kort efter klokken 03.30.

På det tidspunkt lød det, at politiets indsatsleder var på stedet sammen med en leder fra brandvæsenet og en lægefaglig leder.

Også Beredskabsstyrelsens HazMat-beredskab var til stede. Det er et specialberedskab, som med kort varsel kan rykke ud og assistere under indsatser, hvor der er mistanke om tilstedeværelse af farlige kemiske stoffer.

– De har taget prøver deroppe, der bekræfter, at der er benzin i kloaksystemet, sagde Jesper Sørensen.

Advarslen om udslippet vedrører personer, der bor inden for byzonen i Skagen.

Politiet bad beboere i området om at blive inden døre.

– Hvis man som borger i området føler symptomer i form af vejrtrækningsproblemer, hudirritation ved direkte kontakt, hovedpine, kvalme eller opkast, skal man kontakte lægevagten eller 112.

– Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne skrivelse/information til ældre personer i området, skrev politiet.

Jesper Sørensen fortalte natten til fredag, at politiet allerede modtog den første melding om en lugt af gas eller benzin torsdag klokken 20.08.

Senere på aftenen måtte 20-25 patienter på en lægeklinik i Skagen midlertidigt flyttes til en anden afdeling som følge af lugtgener.

/ritzau/