‘Politet har afvist sagen om hærværk på vores bil’

Tommy Lundqvist fra Nivå er rystet over, at Nordsjællands Politi har indstillet, hvad der for ham er en 'klokkeklar' sag om hærværk på hans ny

Foto: Peter Mailand

Klokken er ca. 22.30 om aftenen 14. januar i år, da telefonen ringer hos Tommy Lundqvist i Nivå. Det er en kvinde fra Nordsjællands Politi, der fortæller, at de har fået en anmeldelse for hærværk på hans bil.

Mens kvinden er i røret, går Tommy Lundqvist mod parkeringspladsen, hvor han har parkeret familiens nye bil, som de har fået en måned tidligere.

"Du kan være ganske rolig, for vi har et vidne, der har set det hele," fortæller kvinden fra politiet i telefonen.

Tommy Lundqvist og hans kone Dorthe har en måned tidligere fået en helt ny Hyundai i10, der er parrets første nye bil.

"Det er jo ikke en stor bil, men det er den første nye bil, vi ejer. Det er den eneste nye bil, vi har haft råd til at købe," siger han.

Men det er et sørgeligt syn, der møder han. For bilen har fået omkring 20 ridser på den ene side og endnu flere på den anden. Foran er der ridset tre bølger på kølerhjælmen.

"Det gjorde ondt at se bilen. For den var jo helt ny," siger Tommy Lundqvist i dag.

Mens han 14. januar i år står foran den ramponerede bil, kommer en mand ud, der bor ved siden af parkeringspladsen.

Det er ham, der har ringet til politiet. Han siger, han har set det hele.

Cirka en halv time tidligere var manden gået ud for at ryge en smøg og satte sig foran sin hoveddør. Han sidder helt stille, og lyset ved hans dør går ud.

En bil kommer kørende ind på parkeringspladsen, hvor en mand stiger ud og går over imod Tommy Lundqvists nye bil. Vidnet tror, at manden begynder at skrabe is af bilen, for det er den samme lyd, der kommer, men tænker så: Det kan jo ikke passe, for det er jo ikke frostvejr.

Vidnet registrerer bilens nummerplade. Da det går op for ham hvad der er sket, går han ind og ringer til politiet.

Herefter ringer politiet til Tommy Lundqvist og beder ham gå ud på p-pladsen, mens han snakker med kvinden fra politiet.

Mens Tommy Lundqvist står ved bilen, kommer vidnet ud og beskriver, hvad han så.

"Da det går så op for mig, at jeg kender den fomodede hærværksmand, bliver jeg chokeret," siger Tommy Lundqvist og fortsætter:

"For da jeg kommer hjem, er denne person på besøg hjemmehos mig og fortæller min kone, at han nu også har fået ridser på sin bil," siger han.

Regningen fra autoværkstedet er på 18.500 kr. for at få malet bilen med en ny omgang lak.

Efterfølgende tror Tommy Lundkvist, at det er en ren formsag at få sagen afgjort. Men så let går det ikke.

I slutningen af november får Tommy Lundqvist et brev fra Nordsjællands Politi, hvor politikommissær, Henrik Sejer har behandlet sagen.

Denne skriver, at sagen bliver indstillet med den begrundelse, 'at der ikke er en rimelig formodning om, at der er blevet begået noget strafbart.'

Tommy Lundqvist er dybt frustreret.

"Det kan da ikke være rigtigt, at politiet kan finde ressourcer til at bekæmpe bandekriminalitet og grænsekontrol, men at der ikke ressourcer til at behandle sager, som går ud over almindelige mennesker," siger han.

Tommy Lundqvist overvejer nu at flytte.

"Hvis naboen kan slippe af sted med det her, hvad bliver så det næste?