Pogacar roser dansker: Vi kommer til at se meget mere til ham

Mattias Skjelmose var nærmeste konkurrent til Tadej Pogacar i onsdagens Flèche Wallonne, og danskeren får ros.

Mattias Skjelmose var nærmeste konkurrent til Tadej Pogacar i onsdagens Flèche Wallone, og danskeren får ros.

Foto: David Pintens/Ritzau Scanpix

Tadej Pogacar satte alle konkurrenterne på plads i onsdagens Flèche Wallonne, men umiddelbart efter kæmpede Mattias Skjelmose sig i mål som toer.

Trek-danskerens præstation på finalestigningen Mur de Huy og udvikling i det hele taget bliver da også bemærket af den stærke slovener.

– Han virker til at være en fin fyr, og han viste allerede sidste år, hvor god han kan blive. Jeg tror, vi kommer til at se meget mere til ham i de kommende løb, siger Tadej Pogacar til TV 2 Sport.

22-årige Skjelmose har fået en fremragende start på sæsonen med to sejre og topplaceringer i adskillige endagsløb.

Sidste år fik han et lille gennembrud med to sejre i Tour de Luxembourg, og ved VM var han tæt på skulle spurte om en medalje i en reduceret gruppe.

Begge stiller til start i søndagens Liège-Bastogne-Liège, hvor belgieren Remco Evenepoel også har bebudet, at han vil være med.

Pogacar forventer hård konkurrence.

– Remco og nogle af de andre ryttere kommer fra højdetræning og er måske lidt mere friske, så jeg forventer, at det bliver et af de bedst besatte løb i hele sæsonen, siger Pogacar.

Med onsdagens triumf har Pogacar nu hentet 12 sejre i 2023. Han har vundet de seneste tre klassikere, han har stillet op i.

Foruden Flèche Wallonne gælder det Flandern Rundt og Amstel Gold Race, som blev kørt tidligere i april.

/ritzau/