Plovfuren indviet – igen

Den store skulptur har endelig fundet sin plads på Nordstensvej. Onsdag blev den indviet for anden gang

Der var trængsel, for rigtig mange var mødt op onsdag eftermiddag for at deltage i indvielse nummer to af den i mange år husvilde skulptur Plovfuren, som kunstneren Gunnar Aagaard Andersen skabte i 1977 i anledning af Nordstens 100-års dag.

I mange år lå Plovfuren gemt og glemt på den lokale erhvervsskole, indtil Hillerød Postens daværende journalist, Tim Panduro, for et par år siden fandt den og sammen med den lokale 3F-formand Tue Tortzen fik sat en redningsplan i gang.

Begge var blandt talerne ved onsdagens indvielse, hvor rigtig mange var mødt frem. Også borgmester Dorte Meldgaard holdt tale. Hun sagde blandt andet:

"Tak til Tue Tortzen og Tim Panduro, som startede det hele, da Tim skrev en artikel i Hillerød Posten om Plovfuren. Tak for, at I gik i gang med en redningsplan og fik den ført ud i livet med kreativitet og gode ideer," sagde hun:

"For selvfølgelig skal Plovfuren være her i Hillerød – til minde om en af de største virksomheder, vi har haft, og som man i dag kan se på alverdens landbrugsmaskiner. Det er et stykke historie, vi står med her. Og det skal vi værne om og passe på."

Se flere billeder på Hillerød Postens hjemmeside: www.hip.dk