Plejehjem får avanceret gyngestol

Ældre Sagen har i samarbejde med Benediktehjemmet søgt om 75.000 kroner til indkøb af en avanceret gyngestol til plejehjemmets beboere

Foto: PETER DAHLERUP
Centerleder Peter Schultz og Erling Vraa, som her ses med den avancerede gyngestol, glæder sig begge over resultatet af samarbejdet.
Centerleder Peter Schultz og Erling Vraa, som her ses med den avancerede gyngestol, glæder sig begge over resultatet af samarbejdet. PETER DAHLERUP

Ældre Sagen i Fredensborg har i samarbejde med Pleje- og Aktivitetscenter Benediktehjemmet ansøgt Sundhedsstyrelsen om kr. 75.000,- til indkøb af en avanceret gyngestol fra Wellness Nordic.

Samarbejdet mellem Ældre Sagens lokalformand, Erling Vraa og centerleder Peter Schultz bar frugt, idet Ældre Sagens ansøgningen blev bevilget. Nu kan de 48 beboere, hvoraf størstedelen har demens i et sent stadie, se frem til en stimulerende oplevelse.

Stimulerer sanserne

Gyngestolen stimulerer beboerne på flere af deres sanser, herunder den vestibulære, fortæller Benediktehjemmets centerleder Peter Schultz.

"Vi har haft en stol til afprøvnings et stykke tid, og vi kan se effekten hos alle, der har prøvet gyngestolen, særligt hos de beboere der er udad reagerende, så det bliver dejligt at kunne tilbyde beboerne en afslappende time i gyngestolen, som vil give ekstra ro og livskvalitet til den enkelte," siger han og tilføjer:

"Vi er utrolig glade for samarbejdet med Ældre Sagen i Fredensborg. Uden det ville erhvervelsen af gyngestolen ikke have været muligt," siger han i en pressemeddelelse.

/pm