Pinden i hjulet er knækket: 1700 nye virksomheder i år

Fredensborg Kommune indtager 18. pladsen på listen over kommuner med flest iværksættere

Foto: Per Buurgaard Christensen
12ROS Iværksætteri 
  Regionsmesterskab for unge iværksættere med deltagelse af elever fra erhvervsskoler på Sjælland. De unge har udviklet deres egne idéer og virksomheder og præsenterer dem, hvorefter de bliver bedømt af dommerne. På Roskilde handelsskole.
  Foto: Per Christensen.
12ROS Iværksætteri Regionsmesterskab for unge iværksættere med deltagelse af elever fra erhvervsskoler på Sjælland. De unge har udviklet deres egne idéer og virksomheder og præsenterer dem, hvorefter de bliver bedømt af dommerne. På Roskilde handelsskole. Foto: Per Christensen. Per Buurgaard Christensen

Corona satte i foråret, om ikke en kæp, så dog en pind, i det danske iværksætterhjul.

Især fra midt i marts og april og maj med styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder.

Det lignede en mavepuster til dansk iværksætteri, som dog ifølge regnskabsprogrammet Dinero kun mistede pusten midlertidigt.

I Fredensborg Kommune så 170 nye virksomheder dagens lys i årets første seks måneder, og det ses som et tegn på, at den danske iværksætterånd ikke har lidt afgørende skade.

Det placerer Fredensborg på en samlet 18. plads, når man stiller antallet af nystiftede virksomheder op imod antallet af indbyggere mellem 18 og 64 år.

Det er det, Dinero gør i sin an analyse, og regner sig ad den vej frem til, at der i årets første seks måneder er skabt 7,5 nye virksomheder for hver 1000 indbyggere i Fredensborg Kommune.

FAKTA

Sådan ser det ud i nabokommunerne: 3. Hørsholm, 136 nye virksomheder (10,7 pr. 1000 indbyggere mellem 18 og 64 år) 13. Gribskov, 178 (7,9) 24. Hilledrød, 216 (7,1) 28. Helsingør, 247 (7,0) 44. Allerød, 93 (6,6)

I hele landet blev der stiftet 23.980 nye virksomheder, som er 6,8 pr. 1000 indbyggere mellem 18 og 64 år.

Kilde: Dinero

"Vi har ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Nye virksomheder er fremtidens vækst-motorer, og det glæder mig, at der i skyggen af coronavirus rent faktisk blev stiftet mange nye virksomheder i årets første seks måneder," siger Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero, til en pressemeddelelse.