Piloter skyder sig ud af russisk jagerfly

To russiske piloter overlevede ved at skyde sig ud med katapultsæder fra styrtende Su-27-jagerfly. Det er anden gang, det sker i år.

To piloter skød sig ud med katapult, da et Sukhoi Su-27-jagerfly fra det russiske flyvevåben styrtede ned i Primorje. Ingen af piloterne kom til skade, siger talsmanden for flyvevåbnet, oberstløjtnant Vladimir Drik.

Flyet lettede fra Vosdvisjenka flyvepladsen nord for Ussuriisk i den østligste del af Rusland efter et planlagt eftersyn og styrtede ned nogle få minutter efter starten på prøveturen.

Tekniske problemer menes at være årsagen til havariet. Et særlig kommission er nedsat for at undersøge vraget. Eksperter fra Ruslands forsvarsministerium i Moskva er på vej til nedstyrtningsstedet.

Det er anden gang i år, at et Su-27-fly styrter ned. Den 14. januar forsvandt et andet militærfly fra radarskærmene omkring 30 kilometer fra Komsomolsk-na-Amur. Det var på en rutineflyvning fra flyvepladsen Dsemgi til Komsomolsk-na-Amur med en erfaren pilot ved styregrejerne.

I juli 2008 styrtede et Su-27-fly under en prøveflyvning efter et vedligeholdelseseftersyn i nærheden af Vosdvisjenka flyvepladsen. Den ene af piloterne blev dræbt, mens den anden reddede sig ud med katapultsædet, men blev kvæstet.

Sukhoi Su-27 er fjerde generation af et topersoners, tomotoret jagerfly. Flyet er 21 meter langt og har et vingespænd på 14,7 meter. Det kan flyve op i 18.500 meters højde og har en aktionsradius på 3900 kilometer. Su-27 har været i produktion siden 1982.