Pia Kjærsgaard skal grine af sin angst

Anneberg
Programmet byder på dommere med tørklæde eller burka på og en lille, led chihuahua-hund, når tæppet går for dette års Odsherred Sommerrevy. Og selveste Pia Kjærsgaard kommer til premieren i næste uge.

Foto: Marie Nyhus

Hvorfor skal vi nu dømmes af kvindelige dommere med burka og tørklæder på? Det bliver over mit lig.

Sådan lyder en af de undrener, som dette års folke-karikaturer drysser fra scenen til publikum, når tæppet går for Odsherred Teaters sommerrevy.

Revyen har slået sig op med en reklameplakat, der er en nøjagtig efterligning af en Dansk Folkeparti-plakat. Revyplakaten er blevet kendt helt ind på Christiansborgs gange, så formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, har meldt sin ankomst ved premieren i næste uge.

På revy-plakaten bliver Pia Kjærsgaard efterlignet af skuespilleren Mei Ouland. Hun har skrevet langt de fleste af sangteksterne i revyen.

– Sangene handler om de ting, der personligt har ophidset mig. Og lige netop tørklædedebatten, den forstår jeg dybest set ikke. Jeg har tolket den som en form for angst for det, vi ikke kender, siger Mei Ouland og fortæller videre:

– Jeg havde mine børn hos en tandlæge på Amager, der havde tørklæde på. Hun var sød og talte flydende dansk. Da vi kom hjem, spurgte jeg min datter på ti år, om hun var blevet forskrækket eller noget – bare for at høre. Og hun så bare på mig, som om hun slet ikke fattede, hvad det var, jeg snakkede om.

Mei Ouland håber, at Pia Kjærsgaard griner ad revyens bidrag til tørklædedebatten.

Hunden jager manden ud af sengen

– Alle kender til angsten for det fremmede, og den håber jeg også, at Pia Kjærsgaard kan identificere sig med. Jeg håber, hun kan grine lidt af sin egen angst, siger skuespilleren.

Der bliver dog også plads til helt andre emner i revyen. Blandt andet vil publikum møde manden, der ikke kan sove i sin egen seng, fordi hans kone har anskaffet sig en lille, led chihuahua-hund, der har erobret sengen som sit territorium.

– Det skulle med, fordi jeg så et tv-program med en mand fra England, der simpelthen ikke havde sovet i sin egen seng i tre år på grund af sådan en lille chihuahua-hund. Og jeg synes simpelthen, det er dyrplageri, siger Mei Ouland.

Når hun går på revyscenen, skal hun optræde sammen med Henrik Ipsen og teaterleder Simon Vagn Jensen. Også han håber, at Pia Kjærsgaard vil synes om revyen.

– Jeg kender hende ikke, men jeg har hørt, hun er en flink dame. Og selv om vi driller hende lidt, så tror jeg godt, hun kan grine lidt af det, siger Simon Vagn Jensen.

Han nævner, at den berømte revyplakat også bliver et element i selve forestillingen.

– Vi bruger plakaten i forestillingen på sådan en lidt twistet måde, som jeg ikke kan tale om her, siger han.

interesserede må vente med at høre, hvilken »twistet måde«, teaterlederen taler om, til Odsherred Revyen 08 har premiere onsdag den 25. juni. Revyen spiller indtil den 19.juli.

mn@nordvest.dk