Pia K.: Læg papirerne frem, Helle

– Jeg synes ikke, at man kan sige, at det er en privat sag. Sådan lyder det fra Pia Kjærsgaard, efter at Helle Thorning har afvist at fremlægge skattepapirer.

Dansk Folk rtis formand Pia Kjærsgaard på talerstolen ved partiets 15. årsmøde søndag d.19.september 2010 i Herning Kongrescenter. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2010).
Dansk Folk rtis formand Pia Kjærsgaard på talerstolen ved partiets 15. årsmøde søndag d.19.september 2010 i Herning Kongrescenter. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2010).

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, opfordrer sin socialdemokratiske kollega, Helle Thorning-Schmidt, til at fremlægge hele den ni sider lange sagsfremstilling fra Skat, som frifinder hendes ægtefælle, Stephen Kinnock.

– Jeg kan da kun sige, at det ville være godt, hvis Helle Thorning-Schmidt lagde de her ni sider frem. Det andet skaber myter, og der må jo være en årsag til, at hun ikke lægger dem frem, siger Pia Kjærsgaard.

Ud over Helle Thorning-Schmidt selv er det således kun hendes ægtefælle, Stephen Kinnock, parrets skatterådgiver, Frode Holm, og den socialdemokratiske partileders personlige politiske rådgiver, Noa Redington, der har set Skats sagsfremstilling.

Helle Thorning-Schmidt har fremlagt konklusionen, men mener at de ni sider rummer private oplysninger om hendes og ægtefællens liv.

– Jeg synes ikke, at man kan sige, at det er en privat sag. For så privat er man altså ikke i sådan en sag – som socialdemokratiske statsministerkandidat. Det må man lægge på hylden, siger Pia Kjærsgaard.

– Specielt ikke, når der har været så meget blæst om det, og hun i øvrigt selv tidligere har sagt, at når Skat afgørelse kom, så ville hun åbent lægge det hele frem. Det er jo en god ting at sige, men så skal man også gøre det, siger DF-formanden.

Selv om Dansk Folkeparti understreger, at hun ikke er ude på at lave "karaktermord" på den Socialdemokratiske formand, så ser hun en rød tråd i skattesagen:

– Det er måske igen det der med Helle Thorning-Schmidt, som vi har sagt: Der er altså et misforhold mellem at påberåbe sig fællesskabet i folkeskolen, og at man sætter sit barn i privatskole, at man raser over, at vi ikke har millionærskat, og at man så samtidig lever et andet liv…, siger Pia Kjærsgaard.