PFA går med i Amagerbankens redningsaktion

PFA Pension har besluttet at deltage i Amagerbankens kapitaludvidelse, oplyser pensionsselskabet. Selskabet følger dermed i hælene på storaktionær Karsten Ree.

ARKIVFOTO 2008 af Pensionsselskabet PFA-- PFA Pension har besluttet at deltage i Amagerbankens kapitaludvidelse. Det sker kort tid efter, at storaktionær Karsten Ree har meddelt, at han nytegner sine aktier i banker. - Under forudsætning af en samlet løsn
ARKIVFOTO 2008 af Pensionsselskabet PFA– PFA Pension har besluttet at deltage i Amagerbankens kapitaludvidelse. Det sker kort tid efter, at storaktionær Karsten Ree har meddelt, at han nytegner sine aktier i banker. – Under forudsætning af en samlet løsn

PFA Pension har besluttet at deltage i Amagerbankens kapitaludvidelse. Det sker kort tid efter, at storaktionær Karsten Ree har meddelt, at han nytegner sine aktier i banker.

– Under forudsætning af en samlet løsning for Amagerbanken har vi besluttet at tegne aktier i et forhold, der svarer til PFA's ejerandel i Amagerbanken, siger direktør Jesper Langmack, PFA Kapitalforvaltning.

PFA oplyser, at man som mindre aktionær i Amagerbanken principielt ikke oplyser om konkrete aktieandele, når de er under fem procent.

Salget af nye aktier i Amagerbanken løber til og med tirsdag den 7. september. Emissionen skal skaffe banken 750 millioner kroner i ansvarlig kapital, som staten har stillet krav om for at give en individuel statsgaranti.

Stadig flere forhold peger nu i retning af, at den konkurstruede bank bliver reddet. Karsten Rees nytegning af sine aktier vurderes at tilføre 300 millioner kroner.

Det kommer i kølvandet på, at Økonomisk Ugebrev har vurderet i en analyse, at det er 99 procent sikkert, at hovedstadsbanken får hentet de livsnødvendige millioner i aktiekapital.