PET passede på dronningen

Foto: Jens Christian Bachmann
Foto: Jan Rossil
Foto: Jan Rossil

De mener selv, de er ret diskrete, men de fleste kan vist uden de store problemer let spotte de sikkerhedsfolk fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), som var med til regent-besøget i Slagelse.

De er klædt i sorte jakkesæt, har en ledning ud af øret og går som regel lidt bort, når de skal tale med kollegerne. Bevæbnede er de – naturligvis – også. En af dem løftede lidt op i sin jakke og afslørede på den måde, at han ikke bare havde pistol ved bukselinningen, men også et ekstra magasin med patroner.

– Vi er 10 politifolk og 10 fra Hjemmeværnet til det indledende, fortæller vicepolitikommissær Hugo Larsen fra lokalpolitiet.

– Og ja, vi kommer naturligvis ikke i den almindelige uniform, men en gallaudgave med sorte bukser uden lommer og reflekser, ligesom vi heller ikke bærer den almindelige cap, men kasket med huebeskytter, fortsætter han.

Bombehunde til stede

Også flere hunde – med en betjent for enden af snoren – snusede rundt for at finde eventuelle sprængstoffer i i bede og blomsterkummer, og bag rådhuset holdt også den store vogn fra EOD, ammunitionsrydderne fra Amager, som formentlig rummede Rullemarie, hvis nu og så videre…