Pensionister vil have renoveret petanquebaner

Petanquebanerne bag Pensionisthuset er hullede og ujævne efter fire års intensiv brug. To byrådspolitikere lover at arbejde på sagen.

Foto: Anna Skau

Petanquebanerne bag Pensionisthuset i Lillerød er flittigt brugt af Allerøds seniorer. Så flittigt, at de efter fire år er ved at være hullede og ujævne."Hidtil har vi ikke klaget over faciliteterne. Byens Hus skal jo efter planen lægge netop her, hvor banerne er i dag," erkender Margit Petersen, der er ivrigt medlem af Ældresagens petanqueklub i Allerød."Men med de seneste politiske meldinger om, at der næppe bliver råd til et Byens Hus lige med det første, kunne man måske godt overveje at renovere banerne. Alt andet lige, går der jo nemt to-tre år, før banerne må vige for Byens Hus."Petanqueklubbens næstformand Svens Aage Buchholt er enig:"Vi har længe haft et ønske om at få renoveret banerne, men har holdt lav profil – netop af hensyn til planerne om det nye byggeri. Men indrømmet, banerne trænger til nyt grus," medgiver han.

En ny belægning på petanquebanerne skal udføres med et lag stabilgrus og derefter et lag almindeligt grus, der stampes hårdt.Materialerne koster ikke meget, så arbejdslønnen bliver formentlig den største post i en eventuel renovering af banerne.Nu melder to politikere fra Miljøudvalget sig da også som støtter.