Penge nok til cykelstier

Kommunalbestyrelsen har netop besluttet at afsætte penge til udarbejdelse af en handleplan for cyklister og bløde trafikanter

Foto: Helle Christoffersen

På det seneste kommunalbestyrelsesmøde besluttede man at afsætte 350.000 kroner til undersøgelser og analyser til en ny handleplan for cyklister.

Indholdet i handleplanen er endnu ikke fastlagt, og det er her Jens Ive (V) ønsker, at de nye supercykelstier medtænkes. Men handleplanen udspringer oprindeligt af ønsket om flere "interne" cykelstier og mere sikre skoleveje i Rudersdal, så betyder det, at pengene nu går fra dem og over i nogle fælles prestigeprojekter.

"Det skal ikke være på bekostning af noget andet, men vi har ikke defineret indholdet i handleplanen endnu. Det skal vi først til og det er en politisk opgave at finde ud af, hvad vi vil have med," siger Jens Ive.

Han frygter ikke, at der bliver et spørgsmål om enten eller.

"Vi har i flere år sat rigeligt med midler af til det her område, fordi vi prioriterer det højt. Vi har netop forøget puljen for trafiksikkerhedsforanstaltninger, så den er reguleret til at ligge på et forsat højt niveau trods behovet for økonomisk tilbageholdenhed," siger han.

Handleplanen forventes færdig i januar 2011.