Pas på med henna-tatoveringer

Foto: Anton_Gorobets, Nathalie Søndergaard
Hands with pattern of henna closeup
Hands with pattern of henna closeup www.antgor.com

Mange børn synes, det er sjovt at få en henna-tatovering, når de er på ferie i udlandet. Men det kan være en dårlig idé, lyder det fra Neutral i en pressemeddelelse. Der kan være flere skadelige stoffer i henna-tatoveringerne, og de kan give dit barn allergi resten af livet.

Når man er på sommerferie i udlandet, er det ofte populært at komme hjem med en sej henna-tatovering, som man kan vise til vennerne eller veninderne. Men henna-malingen kan indeholde stoffer, især sorte tatoveringer, der kan give dit barn livslang allergi. Det er derfor en god idé at gå langt udenom tatoveringerne eller som minimum læse indholdsdeklarationen, lyder rådet fra Neutral.

– Henna-tatoveringerne er ikke så ufarlige, som de umiddelbart ser ud til. De kan medføre kraftige allergiske reaktioner, og når du først har fået allergien, har du den desværre resten af livet, siger Lene Hornshøj, produktspecialist hos Neutral.

Neutral har samarbejdet med Astma-Allergi Danmark i over 25 år for at udvikle produkter uden parfume og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

Problemet ved henna-tatoveringerne er, at de kan indeholde det sorte farvestof PPD, som kan medføre alvorlige og livslange allergiske reaktioner som eksem og hævelser på huden. Derfor bør man undgå de midlertidige tatoveringer. Eller som minimum læse varedeklarationen for at se, om PPD skulle være i henna-tatoveringerne.

Kontakt- og hudallergi er i det hele taget et voksende problem herhjemme, hvor det anslås, at 10 pct. af befolkningen er ramt af allergien.