Papirløst ægteskab på posthuset formaliseres

De to oprindelige firmaer i det gamle posthus Ducator og Kassemanden vælger at fusionere i den nærmeste fremtid

Foto: Jens Patrick Thiede

PORTRÆT Siden oktober 2017 har der igen været liv i Frederiksværks gamle posthus, som nu kaldes The Mail Box Væksthus Halsnæs.

Her holder foreløbigt tre virksomheder til; Ducator, Kassemanden og E-secure, og heraf har de to første planer om snart at fusionere.

Ken Olsen er koordinator for huset. Han er medejer af Ducator, som holder til på første sal. Huset rummer i alt tre planer og har plads til 5-7 virksomheder, vurderer han.

Under Ducator finder man entreprenørvirksomheden Nordsjællands Byggestyring samt tjenesten MobilAmbulancen, der udfører reparationer af smartphones og iPads,

"Vi har lejet os ind, og her er god plads til flere. Stedet ligger centralt med hensyn til offentlige transportmidler," siger Ken og kaster blikket lige ned på stationen 20 meter væk.

"Har man potentiale til strøgkunder, er det et fint sted med de mange forbipasserende passagerer," tilføjer Jacob Døssing, der driver Kassemanden – et firma der sælger kasse- og betalingskortsystemer.

De to nævner en tøjbutik eller stationscafé som oplagte lejere i huset, og man skal ikke have berøringsangst for at forespørge på lokalerne, lyder budskabet.

"Vi vil super gerne have, at de mange enkeltmandsvirksomheder slår et slag for området herude," siger Ken. Sammen med Alex Nyborg Madsen er han medstifter af virksomhedsnetværket Elværket 3300, der holder til i det gamle elværk i Frederiksværk.

"De udenbys medlemmer, vi har i netværket, bliver altid overraskede over naturen herude med skov og vand. Her er nogle gode netværker, et fedt sted i Gjethuset og gang i den på Hundested Havn. Og så har vi al den plads, vi skal have."

"Derfor får vi mange hipstere herop, de synes, de får et hus for en favorabel pris, de får have, strand og vand. Frederiksværk har et brand, kun få har; nemlig at man har lavet kanoner. Det burde være byens logo," uddyber Ken.

"Her er frirum heroppe, frirum til at passe sig selv og prøve sig selv af," siger Jacob, der bor i Gribskov Kommune.

Ken bor selv i Frederiksværk og driver som nævnt to virksomheder.

Nordsjællands Byggestyring står han selv for. Her rådgiver han om og styrer byggesager.

Ducatror blev født ud af nødvendighed.

"Min søn Søren skulle i lære, men blev alvorligt syg med en speciel sygdom, der gjorde ham periodevist lam. Vi måtte finde et job, der kunne passe til ham, og da han altid har rodet med mobiltelefoner, skabte jeg Ducator og MobilAmbulancen. Her skal han ikke være så fysisk aktiv i forhold til sygdommen," fortæller Ken.

Konceptet består i, at teamet af mobiloperatører møder op på kundens adresse inden for 30-90 minutter med 'ambulancen', hvori de så fikser apparaturet hos kunden. Der er indgået aftaler med flere større virksomheder, som serviceres fast.

I starten var vognen gul, men det kom for tæt på rigtige ambulancer, så nuancen blev ændret lidt efter dialog med ordensmagten.

"Ingen vil jo undvære deres mobil for længe ad gangen. Ambulancen rummer et lille laboratorium. Fordelen er, at vi sammen med kunden følger mobilen, indtil den virker igen," tilføjer Jacob, som selv er på vej ind i Ducator.

"Vi har planer om at fusionere Kassemanden med Ducator, så Ducator bliver den overordnede firmaparaply. Det har nogle driftsfordele at have Ducator som holdingselskab. Jeg lægger mig med Kassemanden ind under den paraply og bliver medejer af det hele."

"Lige nu er vi papirløst gift på posthuset, men snart formaliserer vi samarbejdet juridisk," forklarer Jacob og fortsætter:

"Jeg flyttede firmaet herop, fordi vi går i samme retning som Ducator og lidt har de samme kunder. Ved at vi går sammen, bliver paletten større."

Firmaet Kassemanden byder på kasse- og betalingskortsystemer til detailbutikker, restauranter osv. Det rummer også software til kasse- og lagerstyring.

"Man skal jo kunne dokumentere sit salg over for myndighederne, uanset hvad man sælger, og det gøres nemt med de løsninger, jeg forhandler, ligesom jeg står for rådgivning og service," siger Jacob, der dog ikke har sine egne systemer endnu.