Pædagogisk måltid på Sophienborg Plejecenter

Dan Ystrøm

Hedekæret 45, 1. th., Hedehusene, skriver:

"Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt".

Ovenstående citat er fra prædikerens bog i Det Gamle Testamente. Der står blandt andet "En tid til at tie, en tid til at tale".

Og nu føler jeg, at det er tid til at tale; Jeg har startet et nyt liv som uudannet hjælper på Sophienborg Plejecenter den 1. maj 2006, dette har bekommet mig så vel, at jeg har besluttet at tage uddannelsen som social- og sundhedshjælper.

Jeg stopper derfor snart på Sophienborg Plejecenter, hvor jeg har haft en fantastisk tid med de dejlige beboere og nogle fabelagtige kollegaer.

Jeg har konstateret, at når man er i ældreplejen og indtager et såkaldt pædagogisk måltid, følger der mange sjove oplevelser med: Der bliver nyst, så et løst gebis ryger ned i maden, næsen bliver pudset under måltidet, og ind imellem kan der komme lidt ud den ene og den anden vej. Men det gør ikke noget, fordi vi holder af vores beboere og håber alle, at når vi får samme alder, vil der være nogen, der vil tage sig kærligt af os.

Derfor kan jeg blive lidt harsk i betrækket, når man hører Robert Hansen udtale sig. Jeg har fornøjelsen af at have jævnligt besøg af Robert Hansen på den afdeling, hvor jeg arbejder, derfor kan jeg med sindsro sige følgende: Jeg har ikke konstateret, at der er nogle af min kollegaer, der holder "ædegilde", mens man er på arbejde. Jeg vil snarere sige, at hvis man går i så små sko, bør man overveje at købe en større størrelse, næste gang man kommer på besøg i afdelingen.

Der er endnu et citat fra ovenstående gamle testamente, der lyder: "En tid til at rive ned, en tid til at bygge op". Robert Hansen, du er vist ikke klar over, hvor meget du har ødelagt for beboerne på Sophienborg Plejecenter. I demens-enhederne har det bevirket, at beboerne ikke forstår, hvorfor man går til pause eller sidder og spiser medbragt mad. Her synes jeg, at det er på tide, at du begynder at bygge op. Dine eventuelle familiemæssige dårlige samvittigheder, eller hvad der plager dig, bør du ikke projektere over på personalet.

Jeg har en livsfilosofi, der lyder sådan her: Det er menneskeligt at fejle og guddommeligt at tilgive. Robert Hansen, jeg tilgiver dig, jeg håber med tiden, at den øvrige del af personalet også kan tilgive dig.

Dan Ystrøm, en snart forhenværende medarbejder på Sophienborg Plejecenter.