Overtidsscoring holder liv i Reals ubesejrede stime

Real Madrid vaklede på randen af det første nederlag i fem måneder, inden Antonio Rüdiger reddede sit hold.

Real Madrid var i store problemer ude mod Shakhtar Donetsk.

Real Madrid var i store problemer ude mod Shakhtar Donetsk.

Real Madrid har ikke tabt siden begyndelsen af maj. Men den fornemme stime var meget tæt på at blive afsluttet af Shakhtar Donetsk i Champions League tirsdag aften.

Ukrainerne førte højst overraskende 1-0 og var på sejrskurs helt indtil 95. minut. Da dukkede Antonio Rüdiger op i det ukrainske straffesparksfelt og headede en sen, sen udligning i nettet.

Med det ene point er Real Madrid allerede efter fire ud af seks indledende kampe sikker på avancement til ottendedelsfinalerne.

Det var en bitter afslutning for det krigsplagede Shakhtar-hold, der på grund af den russiske invasion spiller sine Champions League-hjemmekampe i Warszawa i Polen.

Situationen i Ukraine har også betydet, at Shakhtar har mistet sit sædvanlige brasilianske præg. Den store flok sydamerikanske importspillere, der tidligere har tegnet holdet, er væk og erstattet af ukrainere.

Alligevel formåede man at give Real Madrid kamp til stregen. Oleksandr Zubkovs hovedstødsscoring i anden halvlegs første minut bragte holdet i spidsen og på vej mod en meriterende triumf.

Real Madrid-træner Carlo Ancelotti forsøgte ihærdigt at få sit mandskab op i gear og havde midt i anden halvleg brugt alle sine fem udskiftninger.

Anstrengelserne så dog længe ud til at være forgæves, for det kneb med at skabe store chancer. De fem annoncerede tillægsminutter var faktisk gået, da Rüdiger satte hovedet på et indlæg fra sine tyske landsmand Toni Kroos.

Dermed skal man fortsat tilbage til 8. maj for at finde Real Madrids seneste nederlag. Dengang tabte man 0-1 til Atlético Madrid i den spanske liga.

Dagen før – 7. maj – led Benfica sit seneste nederlag. Også portugiserne holder liv i stimen trods en meget svær opgave på udebane mod Paris Saint-Germain.

1-1 blev det på Parc des Princes, hvor danske Alexander Bah spillede en god time som højre back hos Benfica.

Begge scoringer faldt efter straffespark. Kylian Mbappé bragter pariserne foran før pausen, mens Joao Mario udlignede efter 62 minutters spil.

/ritzau/