Oversvømmelser truer 53.000 i Australien

53.000 australiere er sat i alarmberedskab af frygt for store oversvømmelser i den sydøstlige del af landet. 300 hjem er ramt af vandet.

Mange tusinde australiere er klar til at flygte fra deres hjem i landets sydøstlige del på grund af frygt for en forværring af de oversvømmelser, der allerede har ramt mindst 300 huse. Det siger australske embedsmænd.

Kraftige uvejr har ramt staten Victoria i løbet af weekenden. Det har udløst jordskred, slået strømforsyningen ud flere steder og tvunget hundredvis af mennesker til at forlade deres huse. Men vandstanden i mange floder forventes fortsat at stige.

Mindst 53.000 mennesker er blevet gjort klar til evakuering i Victoria. 4000 har ringet efter hjælp, fordi de er strandet i deres hjem eller ramt af de stigende vandmasser.

Indbyggere i 11 byer er blevet nødt til at forlade deres hjem. Flere af stederne er områder, som sidste år også blev ramt af de voldsomme skovbrande.

Borgmester i den nordlige by Wangaratta i Victoria, Anthony Griffiths, siger, at oversvømmelserne er de værste i området siden 1998.