Oprørere: Vi sidder på det meste af Aleppo

Syriske oprørere hævder nu, at de har kontrol over to tredjedele af den vigtige syriske by Aleppo.

Oprørere: Vi sidder på det meste af Aleppo
Oprørere: Vi sidder på det meste af Aleppo

En talsmand fra Den Frie Syriske Hær fortæller, at oprørerne nu kontrollerer godt to tredjedele af den nordlige syriske by Aleppo, der den sidste måneds tid har været epicentret for konflikten. Tidligere har de hævdet at have kontrol med halvdelen af byen.

– Vi kontrollerer nu mere end 60 procent af Aleppo, og hver dag tager vi kontrol med flere nye distrikter, siger Abdel Jabbar al-Okaidi fra Den Frie Syriske Hær.

Oplysningerne kan ikke blive bekræftet af uafhængige kilder, men en unavngiven kilde fra præsident Bashar al-Assads regime afviser blankt, at oprørerne skulle have kontrol over størstedelen af byen.

– Det er fuldstændig forkert. Terroristerne vinder ikke nye territorier, det er hæren, der gør stille fremskridt, lyder forklaringen fra talsmanden, der tilføjer:

– Grupper af terrorister kommer engang imellem ud fra deres distrikter og angriber andre områder for at kunne hævde, at de har taget kontrollen med en eller anden gade. Men efter det skynder de sig hurtigt tilbage til deres skjul.

På den anden side af frontlinjen sætter Abdel Jabbar al-Okaidi gerne navne på de mere end 30 nye områder, som ifølge hans eget udsagn er kommet under oprørernes kontrol.

Og ifølge Okaidi går det hurtigt fremad med at vinde nye områder over på oprørernes side, fordi Aleppos indbyggere hjælper Den Frie Syriske Hær ved at give dem mad og drikke.

– Folket er med os, siger han.

– Hvordan tror du ellers, vi kunne have overlevet en hel måned her?

Aleppo er med sine 2,5 millioner indbyggere Syriens største by. I hele provinsen, der også hedder Aleppo, bor der omkring fem millioner mennesker.

Tidligere har syriske kampvogne angrebet Aleppo med granatild, mens kamphelikoptere har beskudt oprørsstillinger med tunge maskingeværer.