Opereret verdensmester kan smide gipsen om tre uger

Verdensmester Julian Alaphilippe blev opereret for knoglebrud mandag efter søndagens styrt i Flandern Rundt.

Cykelprofilen Julian Alaphilippe skal have sin ene hånd i gips i tre uger, hvorefter han kan genoptræne efter sit styrt i Flandern Rundt søndag.
Cykelprofilen Julian Alaphilippe skal have sin ene hånd i gips i tre uger, hvorefter han kan genoptræne efter sit styrt i Flandern Rundt søndag.

Cykelstjernen Julian Alaphilippe (Quick-Step) kan se frem til tre uger med den højre hånd i gips, efter at verdensmesteren i landevejscykling mandag blev opereret.

Det oplyser Quick-Step mandag.

Holdet skriver, at Alaphilippes operation gik godt, efter at han søndag styrtede i cykelløbet Flandern Rundt.

– Når gipsstøtten er fjernet, vil Julian genoptage træningen og modtage fysioterapi, så han genvinder fuld mobilitet, skriver Quick-Step.

Julian Alaphilippe brækkede søndag hånden i klassikeren.

Det medførte brud i to knogler i højre hånd, viste røntgenbilleder ifølge det belgiske mandskab, men mandag efter operationen lyder der optimistiske toner fra verdensmesteren.

– Styrtet var et skræmmende øjeblik, og jeg frygtede det værste, da jeg lå på jorden. Heldigvis er det ikke så slemt, siger Alaphilippe ifølge holdets hjemmeside.

Her retter han en stor tak til løbslægerne og den medicinske stab på hospitalerne i Ronse og Herentals.

Alaphilippe var en af forhåndsfavoritterne i Flandern Rundt, og han var også med i den helt afgørende fase af løbet. Her sad han allerforrest sammen med de to andre favoritter Mathieu van der Poel og Wout van Aert.

Få sekunders uopmærksomhed blev dog skæbnesvangert for franskmanden.

Han sad på hjul af Mathieu van der Poel, der pludselig svingede en anelse ud for at undvige en motorcykel, der kørte langsomt i vejens ene side.

Alaphilippe nåede ikke at følge med hollænderen, inden han i fuld fart kørte lige op i motorcyklen og blev slynget i asfalten.

Flandern Rundt var i forvejen planlagt til at skulle være Alaphilippes sidste løb i denne sæson.

Læs om Julian Alaphilippes operation: