Operation Dragon Strike i fuld gang

Styrker fra Nato og Afghanistan har indledt Operation Dragon Strike, der skal fordrive Taliban-oprørere fra Kandahar og omegn.

Hundreder af afghanske politifolk har sluttet sig til en afgørende militær offensiv mod Taliban, der finder sted i områder i det sydlige Afghanistan, hvor den islamistiske oprørsbevægelse står stærkt.

Natostyrker står i spidsen for det militære fremstød mod oprørere i og omkring Kandahar, der har fået navnet Operation Dragon Strike, oplyser embedsfolk.

Dragon Strike er den seneste fase af Operation Hamkari, der ses som et sidste forsøg på at fordrive Taliban fra Kandahar og de omkringliggende områder Zhari, Panjawyi og Arghandab.

Kandahars vicepolitichef, Fazil Ahmad Sherzad, siger, at 900 politifolk mandag sluttede sig til soldater fra Nato og den afghanske regeringshær.

– Målet med denne operation er at fordrive Taliban, rense landsbyerne for oprørere og udvide området, hvor lov og orden hersker, siger Sherzad til det franske nyhedsbureau AFP.

Den afghanske general Abdul Hamid siger, at operationen kan komme til at vare mere end to måneder, og at den involverer to afghanske bataljoner.

Ifølge Nato deltager der flere afghanske soldater i den nuværende fase af operationen, end udenlandske soldater. Operation Dragon Strike blev indledt lørdag.

– Vi forventer hårde kampe, siger den tyske brigadegeneral Josef Blotz, talsmand for de Nato-ledede Isaf-styrker.