Om krigen i 1864 og Dianalund

Dianalund: Sønderjysk Forening har i samarbejde med Dianalund/Stenlille, Lokalhistorisk Forening for gl. Dianalund Kommune og Dianalund Centret tilrettelagt et event med start den 1. april. Eventet handler om krigen i 1864 og hvordan den satte spor i lokalområdet.

1. april åbner en udstilling i Lokalarkivets lokaler.

2. april er der foredrag om krigen i 1864 med udgangspunkt i de mænd fra egnen, der var soldater, og deres koner og kærester. Foredraget er illustreret, gratis og der er mulighed for at købe kaffe. 9. april er der sang- og teateraften med Bjarne Skov, Visens Venner i Sorø og Koloniens Teaterforening. Aftenen indledes med at en kanon fra 1864 skydes af på arealet vest for Borgerhuset. Derfor er en del af parkeringsarealet spærret af. Det koster et hundrede kroner, men så får man – foruden kanonsalut og teater- og sangoplevelser også et stykke kage, bagt efter en opskrift fra 1864 samt kaffe. Billetter kan købes hos TA Ur, Partex, biblioteket og på Lokalarkivet.

Eventen er støttet af Sorø kommune, SET og Diana Steak. Vasebakkegårdens Museum, Kirkens Korshærs Møbelgenbrug og Museum Vestsjælland, samt mange private har bidraget. De frivillige på Lokalarkivet har bidraget med mange timers arbejde