Okay, det er så det

Naturklagenævnets afgørelse, der går imod Allerød Kommunes ekspropriation af Michael Borrings jorde på Møllemosevej 4, tager borgmester Eva Nejstgaard, kons., med stoisk ro.

"Jeg tager nævnets afgørelse til efterretning, men jeg synes, det er ærgerligt," siger Eva Nejstgaard til Allerød Nyt. Hun fortsætter:

"Vi har nu to muligheder: Enten at køre en retssag eller at anlægge en vej et andet sted. Det bliver et punkt på økonomiudvalgsmødet i morgen (onsdag, red.), hvor jeg vil anbefale, at vi anlægger vejen et andet sted," udtaler borgmesteren, der hæfter sig ved, at den juridiske dommer i Naturklagenævnet støttede kommunen i sagen:

"Når den juridiske dommer støtter os, så peger det i retning af, at rådgivningen fra kommunens embedsmænd var god nok," konstaterer hun.

Dog ønsker borgmesteren ikke at køre en retssag:

"Hvis vi kører en retssag, så vil der gå år og dag, før en afgørelse ligger. Vi har en masse nye boligejere i Møllemoseparken og de kan ikke blive ved med at skulle benytte sig af en midlertidig vej. Det kan vi ikke forsvare, så jeg siger: Okay, glem det, men det er i sidste ende en politisk beslutning," siger Eva Nejstgaard, der ikke selv kan deltage i økonomiudvalgsmødet onsdag.

"Jeg skal som medlem af Kommunernes Landsforenings EU-udvalg til Bruxelles for at deltage i behandlingen af en sag, jeg har fulgt meget tæt, og da det kun er tredje gang på 27 år, jeg har meldt afbud til et byrådsmøde, så tager jeg afsted."

Om baggrunden for at ekspropriere siger Eva Nejstgaard, at det ville give den mest trafiksikre vej til Lind & Risørs byggeri.

"Men et flertal i Naturklagenævnet peger på Michael Borrings løsning til vejføring, og ja, det kan lade sig gøre, omend det bliver lidt snørklet. Men jeg siger: Okay, det er så det. Verden går videre."