Ørum: Regeringen sidder på en anden planet

Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen føler sig ikke imødekommet af regeringen i forhandlinger om sygehuse.

Per Ørum Jørgensen ankommer til forhandlinger søndag i Fiansministeriet.
Per Ørum Jørgensen ankommer til forhandlinger søndag i Fiansministeriet.

Han har gjort det helt klart for regeringen, Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen:

Hvis ikke hans tidligere underskrifter på genindførelsen af grænsekontrollen og regeringens strafskærpelsespakke bliver omsat i velvilje til at bevare akutmodtagelse i yderområder, så er 2020-forhandlingerne slut.

Alligevel var det en noget slukøret Per Ørum Jørgensen, der tirsdag aften tog sig en pause fra akut-forhandlingerne i Finansministeriet.

– Vi sidder lidt på hver vores planet. Regeringen vil centralisere, Kristendemokraterne vil decentralisere sygehusområdet, lyder det fra Per Ørum Jørgensen.

– Jeg føler mig ikke imødekommet, men jeg kæmper videre, og omvendt har regeringen ikke afvist noget endnu, sagde han.

Per Ørum Jørgensen har leveret den afgørende stemme til flere såkaldte "pakker" under den paraply, der udgør regeringens 2020-plan.

Kristendemokraternes enlige repræsentant i Folketinget sidder nemlig på det 90. og afgørende mandat, men det er der to andre løsgængere, der også gør.

Men selvom de varme omfavnelser mellem Per Ørum Jørgensen og regeringen altså er udeblevet, så vil Kristendemokraten endnu ikke komme med konkrete trusler om konsekvenserne af et muligt sammenbrud i forhandlingerne.

– Men vi udelukker intet, pointerer han.

Kristendemokraterne ønsker akutfunktionerne bevaret i Holstebro, Næstved og Svendborg. Det går stik imod regeringen og regionernes planer om at centralisere akutfunktionerne på færre supersygehuse i håb om at øge kvaliteten i behandlingen.

Parterne er enige om at fortsætte forhandlingerne onsdag.