Ørnenes himmelflugt og stormens susen

Kulturgruppen Reersø byder på et velspækket musikalsk program lørdag den 10. oktober, hvor den udtryksfulde grønlandske poet og sanger Rasmus Lyberth er hovednavn.

Den grønlandske sanger, komponist og skuespiller Rasmus Lyberth er hovednavn, når Kulturgruppen Reersø lørdag den 10. oktober byder på et velspækket, afvekslende musik-arrangement med en række solister og bands.

Der vil være intense, grønlandske sange, piano-jazz, heavy metal, country-rock, tung rocknroll, irske viser, blues og 1960er rock – kort sagt noget for enhver smag – på fem spillesteder på øen.

Selvom Rasmus Lyberth synger på grønlandsk, løfter han med stemmen og sit intense nærvær publikum over sprog-barrieren, så tilhørerne kan følge ham i ørnenes himmelflugt, stormens susen eller kærligheden. Han kaldes hymnernes mester.

På det nyligt udsendte album »Hey Hey« har han for første gang samlet sit eget band. Ved Reersø-koncerten akkompagneres han af den dansk-grønlandske guitarist Michael Hansen, hvis spil er beslægtet med Django Reinhardt.

Rasmus Lyberth er gennem tiden overdænget med priser, blandt andet DMA Folk 2007 og Forreningen Nordens Hæderspris.

Lyberth giver koncert i Reersø Kirke og åbner det store musik-arrangement.

Metallisk hardcore med melodiske passager

Det urnordiske går igen hos jazz-pianisten Jacob Anderskov én af landets førende indenfor sin genre. Hans spil er farve- og klangmættet, en musikalsk eventyrblomst der langsomt folder sig ud med rigdom og skønhed. Anderskov giver solo-koncert i Soundvice Studio, Strandvejen 38.

I den modsatte ende af musik-spektret finder man rockbandet Fiji, der er leveringsdygtig i moderne, metallisk hardcore med indlagte melodiske passager. Fiji var sidste år nomineret ved Danish Metal Awards som årets talentband og udsendte sidste år albummet »Cold Beers & Bleeding Ears«. Fiji spiller i Reersøhuset på Strandvejen.

Trioen spiller uforudsigelig, højspændt jazz-rock-country

Guitaristen Aske Jacoby har siden 1979 spillet med alle de store navne på den danske pop- og rockscene og har gennem tiden medvirket på cirka 200 plade-udgivelser. For nyligt er han dukket op som bassist i det sprudlende nordiske band Afenginn.

Ved koncerten på Reersø stiller han op med en trio, der – udover ham selv på guitar – rummer Assi Roar på bas og Frands Rifbjerg på trommer. Trioen spiller uforudsigelig, højspændt jazz-rock-country. Koncerten foregår i Campingpladsens sal »Laden» på Skansevej.

Trusted Few spiller halvtung rock med klassisk besætning – sang, guitar, bas og trommer. Fed rocknroll af den gamle klasse. Det gør de i Reersøhuset.

Sidste musikalske program-punkt er Simon & Kloen – Simon Andersen og Claus Olsen, guitar og bas, der synger og spiller evergreens, 1960er rock, country, danske klassikere, irske drikkeviser og blues. Lidt af hvert til en god natte-svingom i »Ståhejsen« på Landervejen.

sa nordvest.dk