Økologisk spisemærke til Åsagergård Vuggestue

Foto: Martin Falslev Andersen
Henrik Klem Lassen (LA) overrækker det økologiske spisemærke til køkkendame Lena Selchau Hansen.
Henrik Klem Lassen (LA) overrækker det økologiske spisemærke til køkkendame Lena Selchau Hansen.

Gennem det sidste halve år har børnehuset arbejdet målrettet for at få disse tanker implementeret i hverdagen, og kan nu stolt fremvise sit økologiske sølvmærke. Det betyder at alle børnene i Åsagergård vuggestue får 60-90 procent økologi i deres måltider.

Vuggestuen har derudover haft stor succes med egen køkkenhave, hvor både børn og voksne passer minidrivhus, frugtbuske og æbletræer.

Børnehuset Karlslunde har formået at holde madbudgettet på samme niveau, primært ved at bruge årstidens råvarer og producere flere ting fra bunden.

Lena, børnehusets madmor, har et godt samarbejde med leverandørerne af blandt andet frugt og grønt. De finder i samarbejde de råvarer der passer til både årstid, budget og madplaner.

– Efter at vi tog beslutningen om, at vi ville prøve at omlægge en del af kosten til økologisk, synes jeg, at det har været en god og spændende proces at komme frem til sølvmærket. Vores første målsætning var bronzemærke, men som tiden gik viste det sig at et sølvmærke var inden for rækkevidde. Vi har fået både budget og kosten til at hænge sammen efter anbefalingerne, så det har vidst sig at det kan hænge samme hele vejen rundt, fortæller Lena Selchau Hansen.

Da Åsagergård Vuggestue modtog det økologiske spisemærke kiggede formand for Børne- og ungeudvalget i Greve, Henrik Klem Lassen (LA) forbi.