Nyt tilbud til kræftramte familier i Hillerød

Kræftrådgivningen i Hillerød starter nu møder for familier, hvor en forælder har haft eller stadig har kræft

Foto: Steen Tue Bjerborg

Når en mor eller far bliver ramt af kræft, rammer det hele familien – også børnene. Derfor indfører Kræftrådgivningen i Hillerød nu et specielt tilbud til familier og enlige forældre med børn op til 18 år, hvor en forælder er kronisk syg eller i gang med eller færdig med behandling for kræft.

Tilbuddet gælder en række møder med en psykolog og op til otte familier, hvor familierne får mulighed for at udveksle erfaringer og tanker med andre familier i samme situation i forhold til håndtering af kræftsygdommen. Og alle møder kommer til at foregå i Kræftrådgivningens lokaler i Østergade 14, 1. sal i Hillerød, hvor de vil blive afsluttet med fællesspisning, arrangeret af Kræftens Bekæmpelse.

"Det er målet at give familierne nogle gode, sjove og meningsfulde oplevelser, som styrker kommunikationen mellem dem og opbygger et fælles sprog. Og samtidig får familierne viden om såvel fysiske som psykiske reaktioner i forbindelse med en kræftsygdom og mulighed for at spejle sig i ligestillede," lyder det fra Kræftrådgivningen i en pressemedelelse.

I alt vil der blive holdt syv møder med start den 23. september fra klokken 17 til 20. Og ved at henvende sig til Kræftrådgivningen, kan man tilmelde sig og få aftalt tid til en nærmere forsamtale hos psykolog Marianne Kruse, der i samarbejde med tre frivillige gruppeledere, folkeskolelærer Jeanette Søeballe, psykolog Pernille Achilles og den nyuddannede student Daniel Nørgaard Poulsen, står for møderne.

Kræftrådgivningen har telefon nummer 70 20 26 58 og e-mail hillerod@cancer.dk.