Nyt tilbud til ensomme i Roskilde

Værestedet Plexus åbnede mandag i denne uge på Pulsen 5 i Roskilde. Hermed bliver de eksisterende tilbud til som fx Ventilen og Headspace suppleret af endnu en mulighed for kommunens unge udsatte, sårbare og ensomme. Plexus findes allerede i København og Århus, og det drives af Ungdommens Røde Kors med støtte fra Egmont Fonden. På landsplan arbejder 4.500 frivilligt for Ungdommens Røde Kors, og én af dem, der har været i gang siden juli med planlægning og rekruttering til åbningen af Plexus i Roskilde er 21-årige Andreas Hjorth, der til hverdag læser til pædagog på UCSJ i Trekroner.

"Vi henvender os til de 20-35 årige, så det er en lidt ældre gruppe end de eksisterende tilbud. Og så taler vi ikke så meget om diagnoser og den slags i Plexus. Det er et værested, hvor man kan socialisere. Og vi er her ikke bare for dem, der føler sig ensomme, men også for de psykisk sårbarhed, udsatte og marginaliserede", understreger han.

Formand for Plexus i Roskilde Anne Boje Hansen mener også, at Plexus med den bredere aldersgruppe rammer et segment, som vi ikke hører så meget om.

"Man taler så meget om ensomhed blandt børn og ældre, men denne middelgruppe hører vi ikke meget om. Jeg tror, det kan føles meget stærkt i den alder, hvis man er røget ud af arbejdsmarkedet, eller når ens venner begynder at danne familie, og man måske bliver løsere tilknyttet til nogle sociale fællesskaber", siger hun.

Fakta om Plexus i Roskilde:

000 unge mellem 16-29 år er ensomme i Danmark

Plexus er et værested for unge i alderen 20-35 år

Værestedet på Pulsen 5 i Roskilde har åbent mandag og tirsdag fra 17-21:30