Nyt kulturhus i Kulhuse

Fritidsaktiviteterne flytter fra Rosenbakken til Den gamle Skole

Foto: Jesper Lund

KLUBFLYTNING Byrådet i Jægerspris besluttede på sit møde tirsdag aften at etablere et nyt kulturhus i Den gamle Skole i Kulhuse.

En udstykning af to sommerhusgrunde fra haven bag den gamle rytterskole skal finansiere projektet. Der er i forvejen lokalt bibliotek i den ene ende af skolens stueetage og i den øvrige del af stueetagen er der for tiden udstillet skelettet af en hval, som for år tilbage strandede i fjorden. Sidste år var disse lokaler udlejet til en billedskole, men dette lejemål blev opsagt som led i kommunens planer med den gamle bygning.

Skolens lokaler trænger i høj grad til istandsættelse og denne vil også komme til at omfatte den lejlighed, der er på førstesalen. Begge lejligheder skal være del af det kommende kulturhus, mens biblioteket efter planerne vil blive bevaret i stueetagen.

Det eksisterende kulturhus ligger i den tidligere købmandsforretning på Rosenbakken overfor biblioteket. En række klubber med fritidsaktiviteter har i flere år holdt til i de lokaler, kommunen har lejet her. Opsigelsen af lejemålet vil betyde en besparelse på omkring 75.000 kroner årligt for kommunen. Flytningen vil ikke betyde indskrænkninger i klubaktiviteterne, siger kulturudvalgsformand Erik Sejersten (V). "Tværtimod bliver klubberne nu herre i eget hus", siger han.

Kulturhus-planerne og udstykningen af to sommerhusgrunde er den næstbedste løsning for den kommunale grund og bygning, siger Erik Sejersten. Oprindelig var det kommunens plan at opføre ældreboliger på området. Men det forhindrede planloven, som ikke tillader opførelse af helårsboliger på stedet.