Nyt år med ny formand er skudt igang i Fredensborg

Handels- og Håndværkerforeningens generalforsamling bød på nyt for byen og foreningen

Foto: Jannie Fjordside

Der blev kigget tilbage – på et år, hvor man måtte sige farvel til to æresmedlemmer og mærkede det tynde ud i listen over foreningens medlemsskaber.

Men der blev bestemt også set fremad, da Fredensborg Handels- og Håndværkerforening forleden holdt generalforsamling.

Først og fremmest sagde foreningen goddag til en ny formand – nemlig tidligere næstformand, tømrer- og snedkermester Aage Andersen.

Han afløser Jes Petersen, der gik bort i oktober 2015. Ny næstformand bliver Ørving Paludan, oplyser Aage Andersen.

Herudover kan foreningen se frem mod et år, hvor meget bliver ved det gamle: der er planlagt fakkeloptog, slotsmarked, børnekræmmermarked, julefejring og aktiviteter omkring Esrum Sø Rundt – det til trods for, at medlemsforeningen er under pres.

"Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at få nye medlemmer ind i foreningen, for det ville da være synd, hvis de traditioner forsvandt. Jeg går også med tanker om at etablere en form for støtteforening for dem, der ikke har råd til at være medlem, men gerne vil bidrage til de fælles aktiviteter," siger Aage Andersen.

Aftenen bød dog også på nyt for foreningen og Fredensborg by.

"Vi blev kontaktet af Living Garden, som i flere år har holdt havemesse i barokhaverne ved Frederiksborg Slot. De spurgte, hvad vi ville sige til at få dem til Fredensborg – det kommer ikke til at koste os noget, og kommunen har givet den nødvendige tilladelse, så det er noget, vi glæder os meget til at få til byen," slutter Aage Andersen.