Nye selvhjælpsgrupper tager fat

Få hjælp til at komme videre efter personlige kriser og problemer hos Hørsholm Frivilligcenter og Selvhjælp

Foto: Morten Timm

Hørsholm Frivilligcenter og Selvhjælp opretter nu flere nye selvhjælpsgrupper, og tilbyder dermed Hørsholms borgere mulighed for at hente hjælp i en krisesituation og få skabt nye netværk.

"Borgere, som på en eller anden måde, er kørt fast i familien, med sygdom, personlige problemer og stress, giver vi nu tilbuddet om at hjælpe sig selv og andre i samme situation," oplyser Vera Wetlesen, formand for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm.

"Vi har netop oprettet nye selvhjælpsgrupper, hvor folk, der deler problemstillinger, kan mødes for at udveksle erfaringer og skabe netværk. Til hver enkelt gruppe er der tilknyttet to igangsættere, hvis rolle er at skabe tryghed og tillid til, at folk i selvhjælpsgruppen kan snakke om de ting, der er vigtige for dem," siger Vera Wetlesen.

Hun mener, at selvhjælpsgrupper er en super metode til at hjælpe sig selv videre i en svær situation.

Igangsætterne skal sørge for, at samspillet i gruppen fungerer og sætte rammerne i løbet af de første fire møder. Derefter skal gruppen helst være selvkørende.

Ifølge Vera Wetlesen, der har erfaring med selvhjælpsgrupper gennem mange år, at man selv er med til at sætte ord på sine bekymringer over den krise, man befinder sig i.

Det er især emner som skilsmisse, ledighed, handicap, sorg efter tab, fysisk sygdom, personlige eller psykiske problemer, stress og personlig udvikling, der er populære i selvhjælpsgrupperne.

"Tendensen er, at der er større og større behov. Og folk vil have andre end deres familie og kollegaer til at hjælpe dem, man er jo ikke så vild for at udlevere sig selv alt for meget på arbejdet," siger Vera Wetlesen.

Nye grupper, der tilbydes er blandt andet:

o Kvinde netværk – netværk for kvinder på til efterløn eller pension

o Brug tiden sjovere, mand

o Skilsmissen er på vej – hvordan kommer jeg videre

o Ufrivillig arbejdsløs – fyreseddelen kom uventet

o Sorggruppe – efter sorgen hvordan kommer jeg videre

o Efter en depression – hvordan kommer jeg videre

o Har du en pårørende, der er misbruger

Få flere oplysninger hos Frivilligcentret på tlf. 29 26 20 40 e-mail: mailfrivilligcenterhoersholm.dk