Nye intelligente skraldespande var aflåst

Flere af de nye intelligente skraldespande har været aflåst under dele af festugen og i slutningen af sidste uge. Frygt for hærværk i forbindelse med festugen og et fyldt Slotstorv er årsagen.

 

 

Festugen og den sidste uges solskin og lune temperaturer har fået mange ud på gaderne i Vordingborg, hvor de intelligente skraldespande siden foråret har prydet gadebilledet. 

Men du har måske bemærket, at flere forgæves har forsøgt at benytte de nye Big Belly skraldespande. Årsagen er, at de under blandt andet festugens første to dage var aflåst.

– Vi aflåste dem under festugen og stillede andre skraldespande op på grund af frygt for hærværk. Vi revurderede dog situationen, fordi det gik fint, og så åbnede vi skraldespandene igen, siger Helene Vinther Seidler, som er chef for Vej, Park og Havneservice i Vordingborg Kommune. 

I slutningen af sidste uge kunne man dog igen opleve, at et par af de intelligente skraldespande var aflåst. 

Det drejer sig om de to, som står  på slotstorvet op mod ruinterrænet, og det resulterede i, at flere lod ispapiret og andet skrald ligge på jorden ved siden af.

– De har været fjernet under festugen, fordi man skulle bruge pladsen på Slotstorvet. De kom tilbage onsdag-torsdag i sidste uge, og på grund af ferien blev de først låst op efter weekenden, fortæller Helene Vinther Seidler. 

De intelligente skraldespande står også i Præstø og Stege, men det er kun i Vordingborg, at man har kunnet opleve, at skraldespandene har været aflåst.

– Der er ikke nogen kommende arrangementer, hvor vi har planer om at aflåse dem, siger Helene Vinther Seidler.

 

Tekst: Laura Dalgård Hansen (praktikant)