Nye delikatesser i Vedbæk

'Magazzino Foodmarket' har afløst 'Vedbækkøbmanden' på Stationsvej

Foto: Frederik Stage

Nok er vejen til at gøre postforretninger blevet lidt længere for Vedbækborgerne, efter købmandsbutikken på Vedbæk Stationsvej med Postdanmark shop-in-shop lukkede tidligere i år.

Men i bytte har borgere på de kanter nu fået et madtilbud, der nok skulle kunne byde selv kræsne ganer at løbe i vand.

Fristelsen hedder Magazzino Foodmarket, og bag navnet gemmer sig en total istandsat forretning, der både byder på klassiske delikattessedyder, café-butik, gourmet færdigretter, italiensk is og et håndplukket vinudsalg af de større.

Åbningen skete først for tre uger siden, men til gengæld – fortæller butikkens daglige leder Michael Mottlau – blev der tid til at justere forretningskonceptet i familieforetagendet på millimeteren. Derfor finder man eksempelvis ikke det store udvalg af økologisk frugt og grønt, som oprindeligt tænkt, blandt hylderne med the, kaffe, charcuteri-mums, is fra Rom og sågar hjemmeimporterede ekspressomaskiner.

"Vi blev jo klar over, at kunderne vil have et kæmpe udvalg, når de handler frugt og grønt. I stedet kan vi så lige tilbyde en bakke friske jordbær og nye kartofler, som måske passer godt ind, når folk handler her," forklarer Michael Mottlau.

Helt samme beskedenhed gør sig dog ikke gældende for butikkens andre vareudsalg. For eksempel når det gælder kaffen, der er et af omdrejningspunkterne i Magazzino, forklarer Michael Mottlau.

"Det er håndplukkede mærker alt sammen. Både hele bønner og malet kaffe, økologisk og let- og hårdristede typer. Og det meste står vi selv for importen af," siger gourmanden, mens han gennemgår den store kaffehylde, hvor rød gevalia glimrer med sit fravær.

Forhold, der på samme måde gør sig gældende i vinafdelingen, hvor alle flasker er håndplukket under talrige rejser i støvlelandet. Lige fra halvbillige hverdagsvine til når der er dækket op til stor fest.

Og de hårdtarbejdende, eller bare de, der ikke lige gider at lave aftensmaden selv, har Michael Mottlau og familie også tænkt på. Her bugner køledisken således af et stort udvalg af færdigretter i ren gourmetstil alle produceret af Gourmandiet i København.

Gourmander – vel mødt i Magazzino Foodmarket, Vedbæk Stationsvej 16.