Nye bøger

Foto: Eva Catter

Unge Elvis' død

KRIMI Advokaten Sven Foyn fra Tønsberg i Norge tror ikke på tilfældigheder og begynder egenhændigt at undersøge omstændighederne ved den unge Elvis Kristiansens død. Samme dag havde Elvis besøgt advokaten medbringende et videobånd, men et par timer senere bliver knægten fundet død – kørt over af et tog. Efterhånden sker der flere dødsfald blandt dem, der har tilknytning til drengen. Jo mere Foyn forsker i Elvis' historie, jo mere indviklet bliver sagen. Der er tråde, der både leder tilbage i tiden og til organiseret kriminalitet i dagens Norge. Den norske forfatter Jan Mehlum har udgivet syv kriminalromaner, hvoraf flere er oversat til andre sprog. 'Kolde hænder' er den første krimi, der oversat til dansk.

'Kolde hænder'

af Jan Mehlum

Forlaget Siesta

202 sider, vejl. pris 198 kr.

Jorden rundt

HISTORISK ROMAN Den første Galatheaekspeditionen var en over 2 år lang rejse over verdenshavene, hvor 221 danske søfolk kunne fremvise deres allerbedste maritime egenskaber. Det samme kunne blomsten af Danmarks forskerungdom, der fik lejlighed til at indskrive sig i videnskabens historie. Ekspeditionen excellerede også i dygtig brug af dansk diplomati blandt store og små nationer og handels- og venskabsaftaler blev i stor stil indgået. Men det var til tider også en dramatisk, sørgelig og pinlig rejse, der med lidt større forberedelse og lidt mindre misundelse og intriger, kunne have fået langt større betydning. Det antyder de nye kilder i form af breve og notater i bogen 'Galatheas forunderlige rejse', der er fortalt i romanform. Bogen udkommer 4. august 2006 bare en uge før inspektionsskibet Vædderen letter anker til den tredje og største danske forskningsekspedition i 50 år.

'Galatheas forunderlige rejse –

Jorden rundt 1845-47'

af Søren Koustrup

Forlaget Lindhardt & Ringhoff

336 sider, vejl. pris 349 kr.

Vigtige overlevelsesstrategier

GUIDE Hvorfor er det altid kvinder, der skal læse og lære om teknikker til at klare kravene fra hjemmet, jobbet og familien? Mon ikke manden i ligeså høj grad trænger til en genopfriskning af navigitaionen i et ægteskabeligt minefelt, eller hvordan man dater efter en skilsmisse, håndterer børnepasning og arbejdsmæssige forpligtelser? At dømme ud fra mængden af selvhjælpsbøger har de fleste mænd åbenbart fuldstændigt tjek på livet, eller også har de – klogt nok – for længst opgivet tanken om at være perfekte. For de fleste bøger er rettet mod kvinder, der skal lære at jonglere med alle rollerne lige fra elskerinde til karrierekvinde. Og nu kan endnu en bog føjes til rækken af guidebøger, der lover hjælp til de vanskelige og penible situationer kvinder står over for hver dag.

'Desperate Housewives guide til livet og kærligheden'

af Caroline Jones

Forlaget Aschehoug

288 sider, vejl. pris 129 kr.

eva.catterlokalweekend.dk