Ny spændende religiøs kunstudstilling

Haslev: Der venter en stor oplevelse i Galleri Emmaus, som blandt andre har den internationale billedhugger Jesper Neergaard med på udstillingen "Kairos – det rette øjeblik".

Det handler om tid. Den tid som er gået, og den tid, som kommer.

– Tiden går ikke, tiden kommer. Sådan siger man oppe i Finmarken. Det er egentlig vældig smukt, og kunne passe godt på færingerne. De har oceaner af tid. Brug tiden til at snakke med Sigrund Gunnarsdòttir om hendes lidt mystiske og fantastisk stærke og dybe, spændende malerier, sagde galleriets leder Grethe Olsen ved ferniseringen.

Simon Aaen har det største katalog på den nye udstilling, som består af landskabsmaleriet fra Danmark og Færøerne.

Og dertil kommer et halvt dusin værker i glas.

I den skakternede gang står billedhuggeren Jesper Neergaards dyre og tunge marmorværker, som er skabt af de rå sten med hans hænder, mejsel, vinkelsliber og diamantslibepapir.

– For de fleste er sten et lukket utilgængeligt rum. Jeg ser det som et åbent rum, jeg kan forme og udforske. Det bliver kun mindre, undervejs, siger Jesper Neergaard, som har mere end 80 monumentale værker stående i mere end 20 lande.

Kunstneren Karen T er på Emmaus for anden gang. Hun maler i stærke farver og arbejder med brud og balance.

– Nogle gange har vi behov for, at der kommer noget udefra, som giver en åbning – det rette øjeblik, siger Karen T og peger på revnen i muren over skibet ved molen, der fører hen til de to azurblå heste, som er hovedmotivet i et meget langt maleri.

Læs hele artiklen i DAGBLADET og Sjællandske