Ny skovskole på plads i landsby

Skoleelever fra Jyllinge havde de store smil fremme, da Naturbasen i Gundsømagle blev indviet med besøg af undervisningsministeren

Foto: Kenneth Tanzer

Drømmen om en naturbase i de smukke rammer ved Gulddysse Kulturgård i Gundsømagle er gået i opfyldelse.

Torsdag formiddag blev det 180 kvadratmeter overdækkede hus med depotrum og værksted indviet – til stor begejstring for det frivillige senior-arbejdshold, de fremmødte borgere og ikke mindst de mange skolebørn, der allerede havde taget forskud på ude-undervisningen ved at fælde træer og snitte grene.

Den nye skovskole, som kommer til at blive benyttet af elever fra skolerne i den nordlige del af Roskilde Kommune, fik også flotte ord med på vejen af undervisningsminister Christine Antorini, der selv kommer fra Jyllinge.

"Det er fantastisk at være tilbage i vante omgivelser og se det flotte hus, som bliver en unik læringsramme for de lokale skolebørn. Det er skønt at se resultatet af frivilligt arbejde, og i den forbindelse må jeg rose initiativtager Torben Sønderskov, som igen har sat noget i gang," lød de rosende ord fra ministeren, som er stor tilhænger af undervisning i det fri.

"Det er vores håb, at mange skoler vil gribe chancen og arbejde med udendørs undervisning, for nu er muligheden til stede gennem den nye reform. Det giver energi og motion og kan give en anderledes indlæring," sagde hun.

Også Torben Sønderskov gik på talerstolen, hvor han roste arbejdsholdet.

"Det her er et resultat af enestående teamwork af elleve mænd, der har en gennemsnitsalder på cirka 73 år. Det er en herlig dag for os, at vi kan indvie Naturbasen, som har været undervejs i to år. Vi føler os overbevist om, at skovskolen bliver et super sted for børnene," sagde han.