Ny mand i chefstolen

Kalundborg
42-årig vicepolitiinspektør fra Rigspolitiet indsat som leder af lokalpolitiet i Kalundborg de næste tre måneder.

Foto: Hanna Munkebo
Vicepolitiinspektør Peter Rasmussen sidder de næste tre måneder i lokalpolitiets chefstol. Foto: Hanna Munkebo
Vicepolitiinspektør Peter Rasmussen sidder de næste tre måneder i lokalpolitiets chefstol. Foto: Hanna Munkebo

– Det er mit håb, at jeg i den relativt korte tid vil kunne gøre en forskel.

Meldingen kommer fra vicepolitiinspektør Peter Rasmussen, som de næste tre måneder sidder i lokalpolitiets chefstol i Kalundborg.

Peter Rasmussen er 42 år og har en fortid ved Rigspolitiets personaleafdeling, hvor han senest har været leder i et stort it-projekt.

– Nu ønskede jeg at komme lidt ud i det virkelige liv, forklarer han, selv om han i sine år ved personaleafdelingen jævnligt har været ude, ligesom han har et stort netværk, der undervejs har givet ham et godt indtryk af, hvad der rører sig inden for politiets arbejde.

De næste tre måneder vil han være den, der har det overordnede udsyn over den lokale efterforskning. Han beskriver selv sit arbejde som værende en støttefunktion for lokalpolitiets lokale ledere i Kalundborg, vicekriminalkommissær Søren Dorvil og vicepolitikommissær Jørgen Junge.

– Mit arbejde vil blandt andet være at prioritere arbejdet og sørge for ekstra ressourcer, hvis det bliver nødvendigt, siger vicepolitiinspektøren.

Han glæder sig i øvrigt over det positive miljø, han har oplevet ved ordensmagten i Kalundborg, ligesom han udtrykker beundring for politifolkenes dygtighed.

– Det er jo alle tiders, når man sidder i min rolle.

Han kan se, at der er udfordringer for det lokale politi i Kalundborg: – Men det gælder jo ikke bare Kalundborg. I den ideelle verden ville vi alle gerne gøre lidt mere, men jeg mener, man kan konstatere, at når der virkelig er brug for politiet, så er vi der også.

Peter Rasmussen forklarer, at der netop nu er en evaluering i gang ved Midt- og Vestsjællands Politi. Resultatet af den kan betyde visse ændringer i politiets arbejde.

Vicepolitiinspektøren bor sammen med sin hustru i Køge, og de har tilsammen seks børn:

– Det går der en hel del tid med, siger han.

Alligevel bliver der også tid til at stille op på det lokale old-boys fodboldhold, ligesom han løbetræner nogle gange om ugen.

Peter Rasmussens mulighed for at skaffe ekstra ressourcer har aktuelt betydet, at lokalpolitiet i går fik en ekstra mand med fortid i Rejseholdet til at give et nap med i bunken af sager til efterforskning.

ham@nordvest.dk