Ny langrendsnedtur for Jonas Thor Olsen

En god start var ikke nok for Jonas Thor Olsen, som udgik, da førerfeltet i 30 kilometer jagtstart indhentede ham. Det ærgrer det danske langrendstalent.

På trods af en forrygende start for Jonas Thor Olsen i 30 kilometer jagtstart, formåede den danske langrendsløber ikke at komme hele vejen i mål på den hårde distance, som blev vundet af svenske Marcus Hellner.

Det danske langrendstalent blev lidt over halvvejs indhentet af de forreste løbere i feltet og måtte derfor udgå. Jonas Thor Olsen får tildelt en 55. plads ud af konkurrencens 64 løbere.

– Jeg havde da forventet at komme i mål, og jeg er også lidt skuffet over, at jeg ikke gjorde det, men jeg gjorde, hvad jeg kunne. Det var bare ikke godt nok til at komme i mål, siger Jonas Thor Olsen.

Danskeren er kun én gang tidligere i sin karriere nået i mål i en 30 kilometer jagtstart. Det var under VM sidste år, og det gjorde ham samtidig til den første dansker, der opnår den ære.

– Det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg ikke lever op til mit bedste niveau, så det er jeg lidt ked af, siger Jonas Thor Olsen.

Han kæmpede undervejs i løbet med smerter i sine ribben, efter at han i sin første konkurrence ved vinter-OL – 15 kilometer langrend i fri stil – styrtede med 60-70 kilometer i timen.

– Det var en virkelig hård dag i dag. Tunge forhold, hvor folk falder som fluer fra feltet, og der er en stor spredning. Det er skide sjovt for sporten, men det er bare ikke så sjovt for mig, for det betyder, at jeg får klø, siger Jonas Thor Olsen.

Danskerens næste og sidste konkurrence ved vinter-OL er søndag den 28. februar, hvor han dyster i 50 kilometer klassisk stil. Her er målsætningen en plads i top-40.