Ny kulturminister vil sætte licensen ned med 25 procent

Fem procent om året i fem år. Så meget skal licensen beskæres, hvis det står til kulturminister Mette Bock.

Det skal være billigere at se tv, høre radio og surfe på dr.dk, når næste medieaftale træder i kraft i begyndelsen af 2019.

Licensen skal ned med 25 procent i løbet af en femårig periode, hvis det står til den nye kulturminister, Mette Bock fra Liberal Alliance. Det siger hun til P1-programmet "Mennesker og medier":

– Jeg er ambitiøs, og jeg vil gerne have sænket licensen med fem procent om året, siger Mette Bock.

Dermed har hun sat tal på den nye regerings mål, som er, at der skal ske "en nedsættelse af licensen".

Mette Bock er dog langt fra sikker på, at hun kan komme igennem med sine ønsker. Selv om hun på forhånd har støtte fra Dansk Folkeparti, har De Konservative for nylig slået fast, at partiet ikke vil være med til en så omfattende nedskæring.

Mette Bock sætter også ord på regeringens ønske om at få privatiseret TV2, når den nuværende aftale udløber i slutningen af 2018.

Hun siger med henvisning til en lignende situation i Norge, at "hun sagtens kan forestille sig", at et privatiseret TV2 får offentlig støtte til for eksempel nyhedsproduktion.

Til gengæld synes Mette Bock, at det er en dårlig idé at slå DR's og TV2's regioner sammen, sådan som Kulturministeriets public service-udvalg for nylig har foreslået.

– Jeg er optaget af mangfoldighed i mediebilledet. For hvis man mindsker mangfoldigheden, mindsker man også kvaliteten, siger hun til "Mennesker og Medier".